Violeta Alexandru, despre redeschiderea grădiniţelor private: Reprezintă o opţiune pentru părinţi

Violeta Alexandru spune că redeschiderea grădiniţelor private reprezintă o opţiune pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii în această vară. Ministrul Muncii a mai precizat că Guvernul trebuie să îşi canalizeze resursele către "zonele în care nu există soluţii, cum sunt cele ale căror activităţi în piaţa muncii sunt închise".

RomaniaTV.net
12 iun. 2020, 11:24
Violeta Alexandru, despre redeschiderea grădiniţelor private: Reprezintă o opţiune pentru părinţi

Violeta Alexandru a fost întrebată, vineri, într-o conferinţă de presă, ce se întâmplă în această vară cu părinţii care nu mai primesc acel sprijin să nu mai meargă la serviciu şi care nu pot duce copiii la grădiniţă.

„Ele tocmai au fost deschise, după cum aţi observat. În perioada vacanţei, în general, anumite unităţi de învăţământ, respectiv grădiniţe, sunt închise. Ca atare, ne aflăm într-o situaţie, astăzi când discutăm, ieri nu, neavând opţiune la entităţile private, dar astăzi când discutăm ne aflăm într-o situaţie similară cu un an obişnuit în care mare parte din unităţile de stat erau închise, iar părinţii erau nevoiţi să găsească soluţii”, a afirmat Violeta Alexandru.

Ea a mai spus că Guvernul trebuie să îşi canalizeze resursele către zonele unde nu există soluţii.

„Faptul că s-au deschise entităţile private rămâne o opţiune, însă în mod evident Guvernul trebuie să îşi canalizeze resursele către zonele în care nu există soluţii, cum sunt cele ale căror activităţi în piaţa muncii sunt închise, aşa încât sunt convinsă că nu rezolvăm toate situaţiile din viaţa unui om şi din toate familiile, dar astăzi când discutăm există câteva opţiuni pe care cu siguranţă unii dintre părinţi le vor lua în considerare, mulţi dintre dânşii făcând eforturi, aşa cum fac în fiecare an atunci când grădiniţele, şcolile sunt închise să găsească o soluţie pentru copiii lor”, a explicat ministrul Muncii.

Citeşte şi Violeta Alexandru, despre creşterea pensiilor: Este inoportun să lansez procente