Violeta Alexandru, despre somajul tehnic: Primele masuri vor fi luate foarte curand

Publicat: Miercuri, 18 Martie 2020 17:07 // Actualizat: Miercuri, 18 Martie 2020 17:07 // Sursa: romaniatv.net

Violeta Alexandru a transmis prin intermediul unei postări pe Facebook faptul că Guvernul va lua foarte curând măsuri de sprijin pentru angajații companiilor care au intrat într-o situație dificilă cauzată de efectele economie ale pandemiei de coronavirus.

 

Violeta Alexandru, ministrul Muncii a folosit hashtag-ul #şomajtehnic în postarea sa, indicând astfel că măsurile de sprijin îi vor viza pe angajaţii care intră în şomaj tehnic.

"Vreau să ştie toţi partenerii noştri că am citit toate adresele, toate sugestiile, toate solicitările primite. Primele măsuri vor fi luate foarte curând şi răspund nevoii de a oferi măsuri de sprijin pentru angajaţii acelor companii care au intrat într-o situaţie dificilă cauzată de efectele economice ale epidemiei de Coronavirus#somajtehnic", a transmis Violeta Alexandru.

Citește și: Violeta Alexandru, despre plata pensiilor în plină pandemie de coronavirus. "Nu se pune problema să nu respectăm legislaţia"

Ministrul Muncii a adăugat faptul că au fost finalizate normele metodologice pentru aplicarea legii privind zilele libere. Aceasta a afirmat faptul că oamenii trebuie să aibă locuri de muncă, iar firmele trebuie să continue să funcționeze pentru a plăti salariile angajaților.

"Am terminat şi normele metodologice pentru aplicarea legii privind zilele libere. Am apreciat mult mesajele celor care mi-au spus că înţeleg faptul că zilele libere se vor acorda celor a căror activitate nu se poate desfăşura de la domiciliu/în regim de telemuncă. Pentru că trebuie să muncim în continuare, cu asigurarea tuturor măsurilor de protecţie posibile. Oamenii trebuie să aibă locuri de muncă, firmele trebuie să continue să funcţioneze ca să plătească salarii angajaţilor. M-am bucurat când am văzut că s-a înţeles acest lucru", a notat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a apreciat că va fi necesar un efort financiar guvernamental considerabil pentru aplicarea legii zilelor libere.

"Sunt domenii în care activitatea nu poate fi întreruptă. Pentru acestea, cu un efort financiar considerabil, pentru că zilele libere sunt mult mai mult decât cele la care s-a gândit legiuitorul (anume condiţii meteo care determină închiderea şcolilor) am gândit soluţii. Le mulţumesc tuturor celor care, în condiţii de maximă protecţie, îşi continuă activitatea. România nu se poate închide, fiecare dintre noi şi noi toţi avem nevoie de resurse. Ele vin când se munceşte în România, în program flexibil, de la domiciliu, în telemuncă. Toţi partenerii noştri, toţi românii, trebuie să ştie că nu trec singuri prin această perioadă dificilă", a transmis Violeta Alexandru.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Romania şomaj tehnic Violeta Alexandru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H