Violeta Alexandru, în vizită la fermele de sparanghel din Germania

Publicat: Luni, 18 Mai 2020 16:30 // Actualizat: Luni, 18 Mai 2020 16:30 // Sursa: romaniatv.net

Violeta Alexandru se află în vizită de lucru în Germania. Ministrul Muncii urmează să aibă discuţii cu ministrul federal al Muncii şi Afacerilor Sociale, Hubertus Heil, şi cu ministrul federal al Alimentaţiei şi Agriculturii, Julia Klockner.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Muncii, Violeta Alexandru urmează să facă şi vizite la ferme de sparanghel din landul Brandenburg, urmate de discuţii cu reprezentanţii Uniunii Fermierilor Germani.

În debutul vizitei de lucru, demnitarul român a avut deja o întrevedere cu şeful Proiectului Faire Mobilitat, Dominique John, şi cu Szabolcs Sepsin, consilier în cadrul aceluiaşi proiect.

Discuţiile au vizat principalele probleme cu care se confruntă cetăţenii români care lucrează pe teritoriul Germaniei, din punct de vedere al legislaţiei muncii şi al condiţiilor contractuale, dar şi sprijinul pe care centrele de consiliere ale acestei organizaţii îl acordă cetăţenilor români, prin reţeaua de consiliere a Fair Mobilitat.

Totodată, Violeta Alexandru a cerut informaţii privind contractele de muncă, perioada de preaviz, modalitatea de decontare a transportului dus-întors, asigurarea medicală, condiţiile de cazare, dar şi despre cele mai frecvente motive pentru care românii reclamă condiţiile de muncă.

"Tot în cursul acestei zile este programată şi întrevederea cu ministrul federal al Alimentaţiei şi Agriculturii, doamna Julia Klockner. Vizita de lucru în Germania se va încheia marţi seară", se mai precizează în comunicat.

Citeşte şi Muncitori români, aruncaţi în stradă de patroni în Germania: "Am dormit pe jos în gară. Vă rugăm, ajutaţi-ne!"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Germania Ministrul Muncii sparanghel Violeta Alexandru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
07 Aug
noapte 20 °
zi 37 °
Ultimele joburi adaugate
24 H