Violeta Alexandru, ministrul Muncii, despre plata pensiilor în vreme de coronavirus. „Vor veni la timp”

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat, sâmbătă, la România TV, că pensionarii nu trebuie să îşi facă griji deoarece pensiile vor veni la timp. De asemenea, directorul Poştei Române a dat asigurări că cei ieşiţi la pensie vor primi banii începând din data de 1 aprilie pentru a avea bani de Paşte.

28 mart. 2020, 17:08
Violeta Alexandru, ministrul Muncii, despre plata pensiilor în vreme de coronavirus. „Vor veni la timp”

Ministrul Muncii i-a îndemnat pe pensionari să rămână în casă pentru a preveni răspândirea infecţiei cu COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus.

„Vor veni pensiile la timp. Sunt în contact permanent cu directorul Poştei Române. Am observat că un număr de pensionari m-au căutat chiar pe mine că au luat decizia de a muta pensia pe card (…) Pensiile sunt în program normal de plată şi pe card şi în numerar”, a declarat ministrul Violeta Alexandru, la România TV.

De asemenea, Violeta Alexandru le-a dat o veste bună pensionarilor vizaţi de executări silite.

„Am suspendat procedurile de executare silită pentru pensionari care se aflau în această situaţie. Nu se vor mai face executări în această perioadă. Urmează să ne reglăm după perioada de criză”, a menţionat ministrul Muncii.

Directorul Poştei, despre primirea pensiilor

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Horia Grigorescu, directorul Poştei Române, a afirmat că pensiile vor ajunge mai repede în această perioadă.

„Ajung toate pensiile începând cu data de 1 aprilie.  Facem absolut ce ne stă în putere să ajungă când mai repede până în Paşte. Încercăm să facem o surpriză pensionarilor”, a afirmat directorul Poştei Române.

Horia Grigorescu a explicat că toţi poştaşii poartă măşti şi mănuşi, iar banii pentru pensii vor fi puşi în plicuri „pentru a limita interacţiunea dintre poştaşi şi oameni”.

„Avem rugămintea faţă de pensionari să folosească pixuri proprii. Distanţa este cea recomandată 1,5 – 2 metri”, a spus directorul Poştei Române.

Adrian Streinu-Cercel: „Este nevoie ca Iohannis să se implice direct, prin CSAT, activitatea trebuie oprită până la 1 iunie”