Violeta Botezatu, Golden Buzz la Românii au talent, a ridicat toată România în picioare, este favorită la marele trofeu: „Extraordinar. Deci nu ne mai uităm, stim cine castiga”

Cine este Violeta Botezatu, cel de-al cincilea Golden Buzz de la Românii au Talent 2024. Andi Moisescu este cel care a apăsat butonul auriu

02 mart. 2024, 08:43

Cine este Violeta Botezatu, cel de-al cincilea Golden Buzz de la Românii au Talent 2024. Vezi povestea impresionantă a concurentei care i-a cucerit pe jurați cu talentul ei muzical.

Violeta Botezatu de la Românii au Talent 2024 are 40 de ani și locuiește în Republica Moldova. Încă din copilărie a fost atrasă de lumea artistică, astfel că de la o vârstă fragedă a început să învețe tainele muzicii.

Deși era doar o copilă, concurenta a învățat să cânte la acordeon, iar ulterior a continuat să studieze alte instrumente, precum pianul sau cobza. A urmat cursurile Liceului de Muzică Ciprian Porumbescu, iar după această etapă a plecat în străinătate, perioadă în care a aprofundat cunoștințe despre operă și jazz.

Mă numesc Violeta Botezatu, sunt din Republica Moldova și de mică fac muzică. Am început a cânta la acordeon. Ulterior, după un an de acordeon, am trecut la pian, la Liceul de Muzică Ciprian Porumbescu din Chișinău.

Acolo am început să studiez și cobza și apoi au urmat anii din străinătate, din Veneția, Italia, operă, jazz.”, a spus Violeta Botezatu, înainte să urce pe scenă.

Deși a trecut prin multe provocări, Violeta nu a renunțat nicio secundă la visul ei. Astfel, prin prisma talentului cu care a fost înzestrată, dar și ambiției, aceasta a ajuns să fie prima femeie care a fost acceptată să cânte pe gondolele din Veneția. În ciuda faptului că a avut extrem de mari emoții, concurenta a avut parte de un real succes și de multe alte realizări.

Românii au talent 2 martie 2024. Golden Buzz! Concurenta care a ridicat juriul în picioare. Andra: „Vai, Violeta… mă doare carnea pe mine”

La Veneția am fost prima femeie care a fost acceptată să cânte pe gondolele venețiene, tradiția acceptând doar bărbații și doar venețienii. Aveam nu emoții, nu îmi simțeam picioarele. Vedeam în spate gondolieri care se uitau foarte sceptici, se uitau ciudat, nu înțelegeau de unde până unde. Trebuia să cânt în limba venețiană și venețienii țin foarte mult la acest dialect, fiind considerată chiar o limbă sacră. Eu am preferat să mă adaptez, am preferat, cumva, să gust din pâinea asta de pe stradă, pentru că este o altă chestie. A fost foarte greu.”, a mai spus Violeta Botezatu, în cadrul emisiunii.

Tot pe meleagurile din Veneția, cântăreața a urmat cursurile conservatorului, la secțiunea de canto clasic, și a continuat să facă ceea ce iubește, adică să cânte. În prezent s-a întors în Rebulica Moldova, acolo unde este profesoară de muzică.

Violeta Botezatu a trecut direct în semifinală, după ce Andi Moisescu a apăsat pe butonul auriu

Încă de când a intrat pe scenă, Violeta Botezatu a fermecat pe toată lumea cu frumusețea și eleganța sa. Îmbrăcată într-o rochie roșie lungă și coafată impecabil, aceasta s-a prezentat în fața juraților și a lăsat toate emoțiile deoparte. Pentru momentul de la Românii au Talent 2024, concurenta a ales să cânte la pian și să interpreteze cu vocea melodia „Lie, ciocărlie”.

De la primele versuri pe care le-a rostit, publicul și jurații au rămas uimiți de talentul cu care a fost înzestrată Violeta. Deși a cântat o piesă românească extrem de grea, cântăreața din Republica Moldova a avut o reprezentație impecabilă. Mai mult decât atât, i-a oferit melodiei o notă proprie și câteva momente de improvizație, care i-au fascinat de-a dreptul pe jurați.

Românii au talent 2024. Cine este puştiul de 13 ani inspirat de spiritul marelui călugăr Arsenie Boca. A cucerit juriul şi publicul cu vocea sa inconfundabilă VIDEO

„Mă doare carnea pe mine, nu știu să-ți explic. Adică din pielea de găină s-a transformat în… nu știu. Ai intrat în toate simțurile mele cu muzica ta și nu m-am înșelat. Mi-ai dat încrederea de când ai intrat și ai spus „Bună seara”. Eu am simțit că o să fie un moment fenomen. Sunt extrem de sinceră, real îți spun, mă simt ca și cum tu mi-ai făcut cel mai frumos cadou acum. Îți mulțumesc tare mult!”, a spus Andra, după momentul concurentei de la Românii au Talent 2024.

Totodată, Mihai Bobonete s-a arătat extrem de impresionat de momentul susținut de Violeta Botez pe scenă și a avut numai cuvinte de laudă la adresa ei.

„Doamna Violeta, trebuie să vă recunosc că puține momente de la Românii au Talent, în astea trei sezoane, m-au răvășit așa cum m-a răvășit momentul dumneavoastră, în sensul bun al cuvântului. Nu mi-a fost dat să aud o astfel de voce, o astfel de interpretare până acum. Nu m-am așteptat.”, a mărturisit Mihai Bobonete, în fața concurentei.

Toți jurații s-au arătat surprinși de interpretarea Violetei, însă unul dintre ei a fost mai mult decât impresionat. Ei bina, Andi Moisescu a fost cel care i-a dat Violetei Botezatu cel de-al cincilea Golden Buzz din sezonul 14. Juratul s-a emoționat încă din primul moment în care a auzit-o cântând pe concurentă, astfel că nu s-a putut abține și a trimis-o direct în semifinală.

„Am fost cucerit de la primele acorduri, când nu m-am prins încotro te duci. După care am fost vrăjit de timbrul cu care ai atacat „Lie”. După care, practic, ai făcut ce-ai vrut cu noi, pentru că te-ai dus în toate direcțiile pe care le stăpânești atât de bine, plecând de la muzica clasică și terminând cu jazz-ul. Asta mă determină să spun că ești un fenomen, ești dincolo de artist.

Ora de vară 2024. Anunţ de la Comisia Europeană despre renunţarea la ora de vară. Ce se întâmplă cu schimbarea orei în weekend

Ești mai mult decât un artist și stăteam și mă gândeam, în timp ce te ascultam, că viața asta în care trăim noi astăzi, peste tot în lume, nu doar în România, e plină de gălăgie. Trăim într-o goană nebună și tu ne-ai oferit nouă câteva minute.

Ne-ai oferit așa, o evadare într-o lume ideală, în care am uitat tot ce este nefericit. Am trăit ca într-un vis cu toții. Și pentru că am primit ceva de la tine, aș vrea, la rândul meu, să dăruiesc și eu ceva.”, a spus Andi Moisescu, în timp ce a apăsat butonul auriu.

Reacții după ce Violeta Botezatu a primit Golden Buzz la Românii au talent: „Nu ne mai uităm, știm cine câștigă” / „Pierdere de timp cu zeci de minute de publicitate…” / video

După ce Violeta Botezatu a primit Golden Buzz, vineri seară, la Românii au talent, oamenii au reacționat pe pagina de Facebook a emisiunii.

Violeta Botezatu este solista cu voce de aur care a primit Golden Buzz la Românii au talent sezonul 14. Andi Moisescu a fost cel care a dat Golden Buzz.

Iată câteva dintre comentariilor oamenilor lăsate pe pagina de Facebook a emisiunii:

„Superbă adaptarea și interpretarea!”,

„Frumos până la lacrimi! Mulțumesc pentru momentul de genialitate și pentru răgazul de a asculta cu sufletul!”,

„Virtuozitate maxima! Pian și voce… voce și pian la superlativ! În seara asta telespectatorii au primit mărțișorul suprem. Felicitări!”,

„Magnific! Felicitări! Cel mai bun moment de până acum!”,

„DA… Hm, DA… DOAMNE CÂTĂ FRUMUSEȚE!!!”,

„Extraordinar. Deci nu ne mai uitam, stim cine castiga”,

„F e n o m e n! Talent. Munca. Eleganta. O sa castige suta la suta Romanii au talent!”,

„Încântătoare ca voce, ca interpretare, ca prezență scenică! Pe lângă talent, este evidentă și pregătirea profesională de înaltă calitate”,

„Pur şi simplu o artistă completă şi minunată!!”,

„Da, a cântat frumos, are pregătire muzicală, deci nu este talent înnăscut și autodidact și deci NU era de Golden Buzz. Au fost și alții care nu aveau studii muzicale și au cântat la fel de frumos sau poate chiar mai frumos și mai emoționant. Greșeală la fel ca și Golden Buzzul dat de Andra!!!”,

„Niciun golden buzz din acest sezon, chipurile „fenomen”, nu m-a dat pe spate, iar cel din aceasta seara e deja al doilea oferit pentru un moment „de voce”. Frumos momentul, nimic de zis, dar doar de 4 de DA, nu de buton auriu. Pierdere de timp cu zeci de minute de publicitate…”.