Viorel Cataramă este controlat de două ori pe zi de poliţie. Adina Alberts: „Este bine” FOTO

Viorel Cataramă şi-a exprimat recent intenția de a se infecta voluntar cu COVID-19 pentru a demonstra mai multe idei ale sale. Pentru că spitalele l-au refuzat, a mers în Ialomiţa, la Bărbuleşti, în plin focar de coronavirus.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 08:52
Viorel Cataramă este controlat de două ori pe zi de poliţie. Adina Alberts: „Este bine” FOTO

Poliția a descins luni la Viorel Cataramă acasă, unde se află în izolare. Milionarul este vizat de un dosar penal pentru zădărnicire în combaterea bolilor după ce a mers într-o localitate din Ialomița cu peste 70 de persoane de infectați.

Afaceristul a postat marţi pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunţă că este vizitat de poliţie de două ori pe zi, ataşând şi o fotografie cu cele două agente care îl controlează.

„Două polițiste frumoase, extrem de civilizate și manierate, mă controlează de două ori pe zi dacă respect regulile!
Nu știam că autoizolarea are și așa aspecte plăcute!
#autoizolare #coronavirus #speranta„, a scris omul de afaceri pe Facebook.

Medicul Adina Alberts anunță că șoțul său, Viorel Cataramă, nu are simptome de coronavirus. Practic, aceasta îl contrazice pe Cataramă, care susține că are dificultăți de respirație, după ce a fost la Bărbulești, unde s-a îmbrățișat cu bolnavi de coronavirus.

„El se simte bine, nu a dezvoltat niciun simptom caracteristic. Este monitorizat de mine, prin telefon. Are toate medicamentele pregătite. El este surmenat de avalanșa de interviuri. Îi admir curajul. Sunt convinsă că în curând vom ști mai multe despre acest virus, însă, deocamdată, e nevoie de precauție pentru că nu știm destule”, a declarat Alberts în exclusivitate la România TV.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a deschis un dosar penal pe numele lui Viorel Cataramă pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce omul de afaceri a mers într-o comună din judeţul Ialomiţa pentru a se infecta cu noul coronavirus.

„În data de 08.05.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 C.p. În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. – I.P.J. Ialomiţa s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 07.05.2020, o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa şi s-a îmbrăţişat cu un bărbat bolnav de COVID-19”, a informat unitatea de Parchet.

Preşedintele Partidului Dreapta Liberală, Viorel Cataramă, s-a deplasat joi în comuna Bărbuleşti, unde zeci de persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

„Am fost în localitatea Bărbuleşti din judeţul Ialomiţa, unde sunt peste 70 de cazuri de coronavirus. M-am îmbrăţişat cu mai mulţi cetăţeni de etnie romă, am socializat, după care m-am izolat acasă. Am ferma convingere că nu voi păţi nimic şi voi putea demonstra că falimentarea României şi suprimarea drepturilor şi libertăţilor noastre fundamentale a fost o mare eroare, iar cei vinovaţi vor trebui să răspundă mai devreme sau mai târziu! Am venit să discut cu oamenii şi să mă îmbrăţişez cu ei, deşi sunt suspecţi de coronavirus, deşi localitatea e carantinată, cu mare risc, aşa cum am spus cred că măsurile de ridicarea drepturilor şi libertăţilor oamenilor şi de falimentare a economiei este o măsură greşită”, a scris Cataramă, pe Facebook.

Anterior, el a încercat să se interneze într-unul din spitalele ce tratează pacienţi cu COVID-19 din Bucureşti, însă a fost refuzat.