Viorel Cataramă şi-a lansat candidatura la Preşedinţie: Mă adresez românilor liberi care doresc o schimbare

Viorel Cataramă şi-a lansat marţi candidatura la alegerile prezidenţiale din 2014, susţinând că se adresează românilor liberi care doresc o schimbare fundamentală în România. Fostul liberal candidează sub sloganul "Românii liberi îngenunchează mafia politică" şi consideră că situaţia României se poate schimba numai prin intervenţia "fermă şi energică a populaţiei".

RomaniaTV.net
15 iul. 2014, 10:25
Viorel Cataramă şi-a lansat candidatura la Preşedinţie: Mă adresez românilor liberi care doresc o schimbare

„Eu mă adresez, aşa cum numesc eu, românilor liberi care doresc o schimbare fundamentală în România. Eu nu contest existenţa partidelor politice şi a Parlamentului ca instituţii, ele vor trebui să rămână în România, în schimb, ele trebuie reformate din temelii. Trebuie să nu mai aibă competenţele de astăzi, trebuie ca forţele politice, partidele politice, Parlamentul să nu mai poată face numiri în funcţii în administraţia centrală sau locală. (…) Toate persoanele numite pe criterii politice contribuie la devalizarea banului public, contribuie la o activitate ineficientă a instituţiilor statului, cu consecinţe asupra salariului minim”, a declarat Viorel Cataramă, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Citeşte şi: CANDIDAT-SURPRIZĂ la alegerile prezidenţiale. E de peste 20 de ani în politică şi e multimilionar

Fostul liberal a susţinut că nu are ce discuta cu partidele politice şi se aşteaptă la atacuri din partea lor.

„Într-un partid politic nu poţi să pătrunzi decât dacă aderi la acea structură de tip mafiot. Interesele sunt atât de mari, încât orice competenţă nu are niciun fel de şansă în România să ocupe o funcţie publică şi mai ales să îşi pună ideile în practică. Pe cale de consecinţă, nu am ce discuta cu partidele politice şi mă aştept la atacuri din partea acestor partide politice. Nu neapărat romii au creat ideea care există în Europa Occidentală despre România, ci clasa politică, faptul că avem cea mai scumpă benzină şi cel mai mic salariu”, a arătat omul de afaceri.

Viorel Cataramă cere votul românilor pentru modificarea Constituţiei prin referendum, astfel încât prin legea fundamentală să se interzică numirile în funcţiile publice, la nivel central sau local, pe criterii politice, excepţie făcând cele de prefect, secretar şi secretar de stat.

În opinia sa, conducătorii, la nivel central sau local, ai instanţelor judecătoreşti, ai parchetelor (inclusiv DNA) şi ai poliţiei trebuie să fie desemnaţi prin votul direct al cetăţenilor, cu ocazia alegerilor locale. Candidaţii nu pot avea sprijin politic iar o persoană va deţine maximum două mandate, dar nu consecutive.

El consideră că modificarea Constituţiei va obliga partidele politice şi Parlamentul să se reformeze din temelii şi va face posibil ca în patru ani salariul minim să ajungă la 500 de euro.

Viorel Cataramă cere sprijinul voluntarilor pentru strângerea celor 200.000 de semnături necesare depunerii şi validării candidaturii sale.

Totodată, omul de afaceri cere Guvernului să organizeze cel puţin 3.000 de secţii de vot în străinătate iar dacă acest lucru nu este posibil, să le permită românilor care la data alegerilor nu vor fi în ţară să utilizeze votul electronic.

„Am convingerea că cei din clasa politică actuală vor face tot posibilul să împiedice alegerea unui preşedinte independent, care să le anuleze uriaşele privilegii de care se bucură în prezent. De aceea, îi chem pe toţi românii liberi să participe la o adevărată revoluţie paşnică, al cărei scop este să integreze cu adevărat România în UE şi să consolideze parteneriatul strategic cu SUA” a afirmat Cataramă.