Viorel Lis se pregătește de ce este mai rău: „Mă duc lângă mama și tata”. Fostul primar și-a pregătit deja locul de veci

Ajuns la aproape 80 de ani și măcinat de boli grele, Viorel Lis și-a cumpărat deja loc de veci. Dacă acum ceva vreme voia să deschidă Aleea primarilor la Cimitirul Bellu, fostul edil al Capitalei s-a răzgândit, fiind conștient că sfârșitul îi este aproape.

28 nov. 2023, 08:57
Viorel Lis se pregătește de ce este mai rău: „Mă duc lângă mama și tata”. Fostul primar și-a pregătit deja locul de veci
Viorel Lis nu o mai duce mult: „Mă duc lângă mama și tata”. Fostul primar și-a pregătit deja locul de veci

Viorel Lis are aproape 80 de ani și simte că nu mai are mult de trăit. În acest context, fostul edil al Capitalei a decis că este momentul să își pregătească locul unde se va odihni veșnic. Singura lui consolare în aceste ultime clipe este soția lui, Oana, care îi este singurul sprijin în viață. Cu toate acestea, Lis nu poate să nu se gândească al ce este mai rău.

Citește și: Viorel Lis, spitalizat de urgenţă. Oana Lis s-a internat împreună cu el: „Ce să zic, m-am făcut cu bani”

Viorel Lis și-a pregătit locul de veci

Deși acum ceva vreme glumea și spunea că ar fi vrut se deschidă el Aleea primarilor de la Cimitirul Bellu, Viorel Lis a anunțat că s-a răzgândit și și-a cumpărat un loc de veci la țară, în satul Zărnești din comuna Mălureni, situat în județul Argeș. Fostul edil al Capitalei dorește să-și doarmă somnul de veci alături de părinții săi.

„Am luat loc de veci la cimitirul din satul meu natal. Mi-a făcut cavou acolo, la țară, lângă mama cu tata. Glumeam cu Oana, la un moment dat, că vreau să deschid Aleea primarilor la Bellu, dar e mai  bine lângă mama și tata, nu?!”, a spus Lis, în emisiunea Fiță cu Adiță.

Oana a dezvăluit, pentru Click!, că ideea ca Viorel Lis să fie îngropat la țară i-a aparținut unei verișoare de-ale acestuia: „Locul de veci i l-a cumpărat o verișoară de-a lui de la Pitești, e practic făcut cadou de către verișoara lui. Viorel va fi înmormântat chiar acolo de unde e el”.

În ultimii ani, de la pandemie încoace, starea de sănătate a fostului primar al Capitalei s-a deteriorat din ce în ce mai tare. A suferit un infarct, are un stent la inimă și a avut și Covid. Pe lângă asta, Viorel Lis suferă de mai multe afecțiuni grave. Are și diabet și a suferit și un AVC, în urmă cu câțiva ani. Fostul primar se confruntă cu o semipareză la membrele inferioare și nu se mai poate deplasa singur prin casă.

„La ora actuală nu știu dacă mai vreau neapărat să trăiesc. Am ajuns la o vârstă când nu mai pot să merg, am niște capace pe inima, cad mereu prin casă, merg în patru labe. E greu, n-am ieșit un an de zile din casă decât până la spital. Când am făcut infarct, am crezut că mă duc, gata! Când am ieșit pe targă din casă, eram sigur că e gata, nu o s-o mai văd pe Oana. Atunci mi-au dat lacrimile. Nu știu dacă mai apuc 90 de ani! E mult… Dacă îi apuc, dau petrecere de aia mare, cum făceam eu pe vremuri”, a mai spus Viorel Lis.

Recent, după înternarea lui Irinel Columbeanu la azil, au apărut zvonuri că și Viorel Lis ar putea avea aceeași soartă. Oana Lis, însă, se ține tare pe poziții și refuză să îl interneze pe soțul său într-un azil, fiind convinsă că ea este singura care îl poate îngriji așa cum trebuie.

Citește și: Viorel Lis, declarații cu lacrimi în ochi despre soția lui, Oana: “Nu mă așteptam să facă asta!”