Viorica Dăncilă, anunţul serii. Cum vrea să se asigure că nu va fi trădată în PSD

Decizie surpriză a Vioricăi Dăncilă luată duminică seara. Premierul a găsit un mod prin care să nu fie trădată de PSD în timpul moțiunii de joi. Aceasta a anunţat că rectificarea bugetară va fi aprobată vineri, când Guvernul se va întruni în şedinţă.

RomaniaTV.net
06 oct. 2019, 15:50
Viorica Dăncilă, anunţul serii. Cum vrea să se asigure că nu va fi trădată în PSD

„Rectificarea bugetară va avea loc vineri. Vineri vom avea şedinţă de Guvern, vom avea rectificarea bugetară şi mai multe acte normative atât de aşteptate în întreaga ţară”, a afirmat duminică prim-ministrul, la Huşi.

Viorica Dăncilă s-a declarat convinsă că moţiunea de cenzură, care se va dezbate şi vota joi în Parlament, nu va trece, susţinând că se bazează pe responsabilitate parlamentarilor atât de la PSD, cât şi de la alte partide politice, care îşi dau seama că este nevoie de stabilitate în ţară, scrie Agerpres.

Premierul a condamnat atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus în repetate rânduri că Guvernul trebuie să plece.

„Ceea ce este foarte periculos este faptul că preşedintele României, care trebuie să fie preşedintele tuturor, este cel care cere ca acest Guvern să cadă, este tocmai ceea ce nu trebuie să facă un preşedinte. Cred că trebuie să ieşim din această logică a campaniei electorale şi să ne îndeplinim fiecare obligaţiile constituţionale”, a adăugat Dăncilă.

Şefa Executivului a participat, duminică, la Sărbătoarea Toamnei din comuna Zorleni, după care a mers în municipiul Huşi, unde se desfăşoară Toamna culturală huşeană.

Viorica Dăncilă a vizitat Târgul meşterilor populari organizat la Huşi, a stat de vorbă cu cetăţenii şi s-a fotografiat cu aceştia.

Ea a fost însoţită de vicepremierul Mihai Fifor, ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.