Viorica Dăncilă aruncă în aer scandalul facturilor la energie: „Furnizorul este obligat să emită facturi de regularizare pe cel mult trei luni de zile”

Fostul premier Viorica Dăncilă intervine în problema facturilor enorme pe care românii le primesc pentru consumul de energie electrică şi aduce în atenţia opiniei publice o prevedere legală care ar normaliza sumele de pe facturi.

27 sept. 2022, 15:09
Viorica Dăncilă aruncă în aer scandalul facturilor la energie: „Furnizorul este obligat să emită facturi de regularizare pe cel mult trei luni de zile”

Viorica Dăncilă susţine că legea prevede obligativitatea ca furnizorii să facă regularizarea o dată la trei luni de zile și că facturile cu regularizări pe doi sau chiar trei ani ar trebui să dispară ca practică.

„Majoritatea românilor se confruntă cu facturi uriașe la energie.

Este foarte greu de înțeles faptul că un număr mare de abonați au primit facturi de regularizare pe un an, doi ani, sau chiar trei ani.

C̲o̲n̲f̲o̲r̲m̲ ̲O̲.̲U̲.̲G̲.̲ ̲n̲r̲.̲ ̲1̲4̲3̲/̲2̲0̲2̲1, pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și gazelor naturale nr. 123/2012, precum și pentru modificarea unor acte normative, distribuitorul de energie electrică și gaze este obligat să citească indexul contorului de energie și gaze naturale la intervale de maximum trei luni de zile.

Drept urmare, furnizorul este obligat sa emită facturi de regularizare pe cel mult trei luni de zile, după ce primește datele de la distribuitor.

Citeşte şi: VIDEO Circ în Parlament, George Simion şi deputaţii AUR, la un pas de bătaie cu omologii de la PSD pe marginea majorării salariilor demnitarilor

Potrivit legii, oamenii nu mai trebuie sa primească facturi de regularizare cu sume exorbitante pentru perioade mai mari de trei luni, iar coaliția de guvernare nu trebuie sa mai permită ca românilor să li se pună în sarcină încă o povară.

Prin măsurile luate, în lipsa unor decizii corecte și coerente, printr-o atitudine plină de nepăsare și dispreț, mulți români au fost aduși în pragul sărăciei.

Partidul NAȚIUNE OAMENI ÎMPREUNĂ cere aplicarea legii și respect pentru cetățenii României!

#Protejareacategoriilorvulnerabile

#PrevalențaLegii”, scrie Viorica Dăncilă pe Facebook.

Citeşte şi: Majorarea salariilor intră la vot la Camera Deputaţilor. Marius Budăi: „Să punem adevărul acolo unde este”