Viorica Dăncilă o apără pe Olguţa Vasilescu de acuzaţiile lui Iohannis: „Este în campanie electorală, să lase jocurile politicianiste”

Premierul Viorica Dăncilă consideră că președintele Klaus Iohannis este în campanie electorală și face jocuri politice, tocmai de aceea o respinge pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării. Dăncilă i-a cerut lui Iohannis să iasă din această paradigmă și să acționeze în beneficiul românilor.

RomaniaTV.net
08 feb. 2019, 10:38
Viorica Dăncilă o apără pe Olguţa Vasilescu de acuzaţiile lui Iohannis: „Este în campanie electorală, să lase jocurile politicianiste”

„Așadar, avem stabilite resurse bugetare pentru a impulsiona investițiile de care românii au nevoie. Comunitățile locale au nevoie de acest sprijin și facem toate eforturile pentru a crește nivelul instițiilor în România. 

Ministerul Dezvoltării are nevoie, mai ales în această perioadă în care deținem și președinția UE, de un ministru titular, de un ministru cu experiență, de un ministru dedicat. Tocmai de aceea am nominalizat-o pe Olguța Vasilescu, un ministru cu vastă experiență, un ministru care a gestionat două dintre cele mai importante proiecte ale coaliției: Legea pensiilor și Legea salarizării. De aceea argumentele folosite de președintele nu sunt valabile.

Am dat dovadă de toată deschiderea și de toată înțelegerea, dar dumnealui a răspuns doar prin atacuri și blocaje la adresa Guvernului.

Eu cred că acest lucru nu mai poate continua. Îi solicit domnului președinte să abandoneze jocurile politice, România este mai importantă. Cetățenii nu au nevoie de lupte politice, au nevoie de investiții.”, a spus Viorica Dăncilă.

Ea a reamintit că, în contextul în caare, prin proiectul de buget sunt stabilite resurse şi măsuri de impulsionare a investiţiilor, iar comunităţile locale au nevoie de sprijin, Ministerul Dezvoltării are nevoie mai ales în această perioadă de un ministru titular, dedicat, cu experienţă, motiv pentru care a fost nominalizată Lia Olguţa Vasilescu, care are o experienţă vastă în activitatea de administraţie locală, dar şi ministerială.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi premierului motivele pentru care refuză numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, printre acestea numărându-se faptul că aceasta „nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă”. „De asemenea, din aceeaşi documentaţie constat că doamna Lia-Olguţa Vasilescu nu are experienţa în materie necesară promovării şi gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel naţional în domeniul complex al dezvoltării regionale şi administraţiei publice”, mai spune preşedintele, reproşându-i acesteia şi „declaraţiile controversate, atacurile la persoană virulente, limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiţiei”.