Viorica Dăncilă beneficiază din nou de protecţie SPP, în ciuda războiului declanşat de Dragnea împotriva lui Lucian Pahonţu

Premierul Viorica Dăncilă are din nou protecție oferită de Serviciul de Protecție și Pază. Dăncilă beneficiază, la cerere, de serviciile SPP încă de luni, au precizat surse pentru RomaniaTV.net. La ședința de guvern de miercuri, Viorica Dăncilă a venit însoțită de un aghiotant al SPP, scrie g4media.ro. Măsura vine ca urmare a preluării preşedinţiei Consiliului UE, în condiţiile în care liderii europeni care vor veni in România vor avea protecţia ofiţerilor SPP.

RomaniaTV.net
09 ian. 2019, 13:19

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă va beneficia pe perioada preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene de protecţia SPP, a precizat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Barbu a adăugat că „este firesc ca în perioada deţinerii preşedinţiei României la Consiliului UE premierul să beneficieze de servicii de protecţie, din motive de securitate”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat pe 31 ianuarie 2018, la începutul şedinţei de Guvern, că a transmis SPP că renunţă la protecţie.

„Precizez că am transmis Serviciului de Protecţie şi Pază încă de luni seară că nu vreau să beneficiez de protecţie. Înţeleg că toţi miniştrii au aceeaşi opţiune”, a declarat Dăncilă.

Si preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a renuntat la SPP, acuzându-l de nenumărate ori pe seful serviciului, Lucian Pahonțu, ca face parte din așa-zisul stat paralel, fiind demarată și o comisie parlamentara de ancheta privind activitatea acestuia.

„Sunt şanse foarte mari să destructurăm acest sistem paralel. Nu Iohannis conduce statul paralel. El e o păpuşă, un beneficiar. Se pare că Pahonţu este liderul”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3 pe data de 27 decembrie, fără a prezenta însă vreo probă pentru a-și susține acuzațiile.

“Mult timp am făcut greşeală să spun că e o vorba de o inteligenţă malefică superioară. Nici vorbă e un grup de oameni care fac parte din această structură parastatală. Au două obiective – să facă bani nelegal şi să păstreze controlul pe toate instituţiile statului. Sigur stau în genunchi, fac sluj la orice entitate străină care poate avea o influenţă. Pahonţu le gândeşte. Sunt câţiva lideri politici care trebui blocaţi, condamnaţi”, a mai spus Dragnea la Antena 3.