Viorica Dăncilă cere desecretizarea protocoalelor, pentru a porni de la un moment T-zero

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, referitor la emiterea unei Ordonanţe de urgenţă pentru desecretizarea protocoalelor, că ea este de părere că "trebuie să terminăm cu acest lucru şi singura soluţie este să avem un moment T-zero".

RomaniaTV.net
07 sept. 2018, 12:15
Viorica Dăncilă cere desecretizarea protocoalelor, pentru a porni de la un moment T-zero

„Eu am să vă spun punctul meu de vedere: pentru a porni de la un moment T-zero, trebuie să avem desecretizarea protocoalelor. Dacă nu, vom mai merge de acum mulţi ani înainte să spunem că am mai găsit un protocol într-un loc, a mai existat un protocol de acum doi-trei ani. Cred că trebuie să terminăm cu acest lucru şi singura soluţie este să avem un moment T-zero, în care toate protocoalele să fie desecretizate”, a susţinut Viorica Dăncilă, citată de News.ro.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, sâmbătă seară, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului, că premierului Viorica Dăncilă i s-a solicitat ca Guvernul să adopte o Ordonanţă de Urgenţă prin care să fie anulate protocoalele între SRI şi instituţiile din justiţie şi efectele acestora. 

„Tot la grupurile parlamentare s-a discutat despre situaţia creată de protocoale mai ales de ultimul protocol care a apărut în spaţiul public, nu ăla transmis de SRI şi Parchetul General, ci celălalt de care nu vreau să vorbească. Până la urmă s-a cerut doamnei Viorica Dăncilă ca Guvernul să adopte rapid Ordonanţă de Urgenţă prin care să anuleze protocoalele, prin care să anuleze şi efectele acestor protocoale. Am spus că noi avem deja un proiect de lege depus în Parlament în această vară de către mine şi domnul Tăriceanu şi de domnul Mircea Drăghici, se pot inspira de acolo”, a declarat Liviu Dragnea.