Viorica Dăncilă cere redeschiderea bisericilor: Statul să aibă mai multă încredere în oameni şi în societatea civilă

Fostul premier Viorica Dăncilă susține că după încetarea stărea de urgență ar trebui redeschise, pe lângă activitățile economice, și bisericile.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 07:16
Viorica Dăncilă cere redeschiderea bisericilor: Statul să aibă mai multă încredere în oameni şi în societatea civilă

„După 15 mai, când încetează starea de urgență, pe lângă redeschiderea diverselor activități economice, trebuie permisă și redeschiderea bisericilor.

E corect ca revenirea treptată la normalitatea socială să însemne revenirea credincioșilor în biserici, în condiții de siguranță. Românii care vor să vină să se roage la biserică trebuie s-o poată face după 15 mai.

Așa cum s-a văzut foarte bine în ultimele două luni, inclusiv de Paști, Biserica Ortodoxă (împreună cu celelalte biserici) a dovedit responsabilitate și grijă față de cetățeni, respectând măsurile specifice stării de urgență și susținând societatea în această perioadă grea.

Odată cu încheierea stării de urgență, statul trebuie să se bazeze mult mai puțin pe măsurile de constrângere și trebuie să aibă mai multă încredere în oameni și în societatea civilă – iar Biserica este o parte importantă a societății civile.”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, despre al doilea val de coronavirus: „Sper să nu fie în sezonul estival