Viorica Dăncilă despre Dragnea: „Noi ne asumăm istoria acestui partid şi ne asumăm fiecare lider al partidului”. Ce spune de OUG 13

Premierul Viorica Dăncilă a evitat să îl atace pe Liviu Dragnea, deşi are un conflict deschis cu fostul lider la PSD, aflat acum în închisoare. 

RomaniaTV.net
19 nov. 2019, 16:19
Viorica Dăncilă despre Dragnea: „Noi ne asumăm istoria acestui partid şi ne asumăm fiecare lider al partidului”. Ce spune de OUG 13

Întrebată dacă ea consideraă că personajul Liviu Nicolae Dragnea a fost un om bun sau rău pentru România, Viorica Dăncilă a răspuns: „Noi ne asumăm istoria acestui partid și ne asumăm fiecare lider al partidului și cu lucruri bune și cu lucruri rele. Învățăm să nu mai repetăm greșelile liderilor noștri și luăm lucrurile bune care au adus plus valoare în anumite situații. Liviu Dragnea a avut și lucruri bune și lucruri rele. Și ca să vă dau exemplu de lucru bun să nu uităm programul de guvernare și câștigarea alegerilor din 2016 cu un procent foarte mare. Acest lucru a presupus foarte multă muncă și în același timp a adus unitate în rândul organizațiilor din teritoriu”.

Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, a fost întrebată de jurnaliști cum de a trimis un mail către europarlamentari pentru a apăra prevederile celebrei OUG 13. Dăncilă a spus că a încercat să contracareze minciunile celor de la PNL și a menționat că OUG 13 a fost declarată constituțională de către CCR, însă a precizat că prevederile acestei OUG nu sunt oportune.

„Nu eram premierul României, eram europarlamentar. Trebuia să explic pentru că au fost atâtea atacuri din partea Monicăi Macovei și a europarlamentarilor PNL. Mail-uri nu am trimis numai eu, toți europarlamentarii trimit astfel de mesaje, pentru că este nevoie să lămurești niște situații.

Europarlamentari de la PNL au venit și au adus în discuție România în PE. Indiferent de ceea ce se întâmplă în România, noi trebuie să rezolvăm totul în țară, nu să ne judece toate celelalte din UE.

OUG 13 a fost declarată constituțională de către CCR. Acum nu o văd oportună, plus că avem un referendum care nu ne permite să dăm OUG pe justiție.”, a declarat Viorica Dăncilă.