Viorica Dăncilă îi dă replica lui Klaus Iohannis: Este artizanul acestui haos, să numească rapid un guvern capabil

Publicat: Joi, 10 Octombrie 2019 16:22 // Actualizat: Joi, 10 Octombrie 2019 16:31 // Sursa: romaniatv.net

Viorica Dăncilă a susţinut într-o postare pe Facebook că respectă decizia Parlamentului, aceea de a demite Executivul prin moţiune de cenzură, şi aşteaptă propunerea de guvern şi un program de guvernare serios şi coerent. Totodată, premierul subliniază faptul că "artizanul acestui haos" este chiar preşedintele Klaus Iohannis.

Foto: gov.ro

Primul-ministru susţine că Guvernul PSD a guvernat mai bine decât cel al PDL.

"Mulțumim cetățenilor care ne-au acordat încrederea în 2016 și mulțumim celor care ne-au susținut și ne-au stat alături pe durata acestui mandat. Am guvernat pentru oameni, pentru România și pentru mai bine. Așa cum am mai spus, nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare cu rezultate, o guvernare eficientă, orientată spre români și bunăstare, spre măsuri de sprijin pentru toate categoriile sociale și progres economic pentru țară.

Am guvernat mai bine decât guvernele de dreapta și așa o vom face de fiecare dată când vom avea acest mandat. Noi nu ne-am bătut joc de oameni niciodată, nu le-am tăiat veniturile, nu i-am discriminat și nu i-am aruncat în sărăcie. Îmi doresc, spre binele acestei țări, să nu ajungem să retrăim vremurile guvernării PDL.

KLAUS IOHANNIS, după moţiunea de cenzură: "Rezolvat! PSD este istorie, mâine încep consultările. Anticipatele, cea mai bună soluţie"

Respectăm decizia Parlamentului de astăzi și așteptăm propunerea de guvern și un program de guvernare serios și coerent. Îi cer președintelui Iohannis, artizanul acestui haos, să numească rapid un guvern capabil, dacă are de unde.

Partidul Social Democrat își va continua lupta pentru români, își va urmări proiectul pentru țară și va lupta, în fiecare zi, în fiecare clipă, pentru ca această alianță a nepriceperii, a austerității și a oportunismului să nu ajungă să facă României tot răul de care e în stare.

PSD nu e o opoziție facilă și o vor simți curând. Să îi vedem la treabă! Așteptăm astăzi formula guvernamentală și programul de guvernare!", a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Moţiunea de cenzură a trecut, iar Guvernul Dăncilă a fost demis. Conform rezultatelor oficiale anunţate în plen, au fost prezenţi 399 de parlamentari, din care au votat 245. Trei voturi au fost anulate, astfel că numărul voturilor valabil exprimate a fost 242. Dintre aceştia, 238 au votat pentru adoptarea moţiunii de cenzură, iar patru "împotrivă".

GUVERNUL VIORICA DĂNCILĂ a căzut, moţiunea de cenzură a fost votată în Parlament. Cum va fi desemnat noul Guvern

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis moţiune de cenzură Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7536
RON
15 Oct
noapte 9 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H