CEx PSD. Viorica Dăncilă decontează factura moţiunii. Oamenii ei, înlăturaţi şi înlocuiţi

Viorica Dăncilă a început să deconteze factura moțiunii de cenzură. Apropiații ei au fost îndepărtați „de la butoane” și înlocuiți cu fideli ai aripii Stănescu-Manda-Ciolacu. Mihai Fifor, secretarul general al PSD, nu se mai ocupă de campania electorală a Vioricăi Dăncilă.

11 oct. 2019, 15:53
CEx PSD. Viorica Dăncilă decontează factura moţiunii. Oamenii ei, înlăturaţi şi înlocuiţi

UPDATE Liderii PSD l-au înlocuit, vineri seara, pe Mihai Fifor din poziția de șef de campanie al Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale. Comitetul Executiv Naţional al PSD a luat decizia ca urmare a unei propuneri venite din tabăra Stănescu-Manda-Ciolacu.

Mai mult, Paul Stănescu ar fi propus chiar retragerea lui Mihai Fifor din funcţia de secretar general şi suspendarea sa din partid, dar s-a lovit de refuzul categoric al Vioricăi Dăncilă, care a sous spus că această funcţie a fost obţinută de Fifor în congres și doar congresul i-o poate retrage.

De organizarea şi coordonarea campaniei electorale se vor ocupa de acum înainte liderii locali Gabriela Firea (PSD Bucureşti), Lia Olguţa Vasilescu (PSD Dolj), Niculae Bădălău (PSD Giurgiu) şi Dumitru Buzatu (PSD Vaslui), Marius Dunca (Braşov), Şerban Valeca (Argeş), Natalia Intotero (Hunedoara), adică lideri care au obținut rezultate pe plan local.

Cei trei parlamentari care au votat moțiunea de cenzură – Marius Bota, Ion Talpoș și Gabriel Petrea – au fost excluși din partid, potrivit unor surse participante la şedinţă.

Liderii PSD au mai decis în CEx să boicoteze orice consultare cu Iohannis şi să nu facă alianţă cu Pro România.

_______

PSD va rămâne în opoziţie şi nu va face niciun fel de alianţă cu Pro România, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, liderul social-democraţilor, înaintea ședinței CEx de vineri seară.

„Una din deciziile pe care vrem să o luăm astăzi în cadrul PSD, în cadrul CEx-ului, este cea referitoare la acest aspect. PSD va rămâne în opoziţie şi nu va face niciun fel de alianţă cu Pro România”, a declarat Viorica Dăncilă, vineri, la Parlament, la finalul unei întâlniri cu lideri ai PSD având ca temă principală organizarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

Conducerea PSD se reuneşte vineri seara în cadrul unui CEx informal, programat să se desfăşoare, potrivit unor surse din partid, la Vila Lac. 

Citește și: Stenograme din discuţiile puciştilor din PSD. Baronul Oprişan: Trebuie să facem congres. Fifor şi Teodorovici, traşi pe dreapta VIDEO