Viorica Dăncilă: „Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu şi-au bazat ascensiunea pe trădare şi pe a-şi da jos propriul guvern”

Fostul premier afirmă că a fost marginalizată în PSD după pierderea guvernării și a alegerilor prezidențiale din 2019 acuzându-i pe Marcel Ciolacu și Paul Stănescu că au pus umărul la îndepărtarea ei din funcții pentru a prelua conducerea partidului.

01 feb. 2021, 08:53
Viorica Dăncilă: „Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu şi-au bazat ascensiunea pe trădare şi pe a-şi da jos propriul guvern”

Viorica Dăncilă acuză actuala conducere a PSD că face o opoziție prea moale, oferind muniție împotriva propriului partid, și că a rupt legătura cu membrii partidului, închizându-se într-un glob de sticlă și comunicând mai mult pe Facebook, conform Alephnews.

„M-am gândit la schimbări în cadrul PSD. Să știți că nu este totul la voia întâmplării. Tot ceea ce am spus sper că  va conduce la reacția oamenilor din teritoriu, oameni pentru care alții au hotărât fără să-i întrebe, vor conduce la o schimbare de atitudine în PSD și o schimbare a conducerii PSD, pe care o consider o conducere foarte slabă, o conducere care nu știe să facă opoziție sau nu vrea să facă opoziție, o conducere care șă-a bazat ascensiunea în aceste funcții, mă refer la Marcel Ciolacu și la Paul Stănescu, pe trădare și pe a da jos propriul guvern.

L-au acuzat foarte mult pe Liviu Dragnea. Că a dat jos două guverne, este adevărat, nu trebuia făcut acest lucru, dar Liviu Dragnea a ieșit public și a spus că Guvernul Grindeanu trebuie să pice, Guvernul Tudose trebuie să pice.

Acum, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au făcut acest lucru, dar nu au avut curajul să iasă în față și să spună aceste lucruri și au lucrat așa cum știu ei mai bine, cu multă lașitate, dar cu foarte multă implicare pentru a obține aceste funcții.

Eu sper ca în PSD să nu mai avem yesmani, care sunt de acord întotdeauna cu ceea ce spune șeful și ca fiecare organizație să-și impună punctul de vedere pentru că anumite decizii schimbă traiectoria unui partid și, de ce nu, traiectoria unei țări”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă crede că PSD nu face o opoziţie adevărată

„Mi se pare că nu critică nimic, lucruri care nu au fost specifice PSD. Noi nu am venit cu comparații din desene animate sau cu jigniri, noi am fost întotdeauna un partid care s-a lansat pe lucruri concrete, pe proiecte concrete și pe un atac al opoziției, cu soluții la problemele existente.

Poate atât pot sau poate au alte înțelegeri. Eu cred că atât pot. Am văzut secretarul general al partidului care înainte de alegeri spunea da, noi vom intra la guvernare și vom face dacă este nevoie coaliție și cu marțienii.

Păi câtă încredere poți să generezi cu o asemenea afirmație. Sau vedem președinte partidului care spune PNL ne-a  scos din zona euro. Păi când a fost România în zona euro? Oamenii sancționează toate aceste lucruri. Nu mă miră, am văzut și congresul pe care l-au făcut, cum s-au raportat”, a explicat Viorica Dăncilă.

Citeşte şi: Ce a făcut Klaus Iohannis după ce a fost la schi la Păltiniş. Cum a apărut preşedintele alături de soţia sa