Viorica Dăncilă, mesaj pentru mamele Luizei şi Alexandrei: „Acest strigăt este cutremurător”

Viorica Dăncilă, premierul României, s-a aflat în studioul România TV, unde a vorbit despre cazul Caracal şi despre drama familiilor celor două adolescente dispărute. 

03 oct. 2019, 18:41
Viorica Dăncilă, mesaj pentru mamele Luizei şi Alexandrei: „Acest strigăt este cutremurător”

Primul-ministru al României a declarat în exclusivitate, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu că drama din Caracal nu ar trebui politizată.

„Dincolo de politică, trebuie să existe empatie, trebuie să existe sentimente (…) Dincolo de scandalul politic, oamenii aceştia aşteaptă un răspuns”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă: O să merg cu remanierea în Parlament, după votul moţiunii de cenzură

Pusă în faţă înregistrării cu Monica Melencu, mama Luizei, care îşi striga disperarea pentru că autorităţile nu au încă un răspuns clar cu privire la dispariţia adolescentei, premierul a susţinut faptul că autorităţile au făcute multe greşeli faţă de cele două familii.

„Pentru mine, acest strigăt este cutremurător. Este un strigăt de speranță. Această tragedie a zguduit întreaga țară. Autoritățile au greșit enorm față de cele două familii. Vă spun asta ca mamă”, a mai spus Dăncilă la România TV.

În urmă cu câteva zile, mama Luizei a ameninţat în direct la România TV că se aruncă în faţa maşinii. Totul a pornit de la noile probe de ADN prelevate.

„În şase luni de zile, nu mi s-a găsit copilul. Cineva! Că toată lumea disperă cu butoaiele. Uitaţi în ce hal am ajuns, să luăm tot noi 50 de milioane. Să iasă cineva dacă ne vede, o să ma arunc în faţa maşinii pentru treaba asta, în ce hal am ajuns. Nu e vorba de bani. Ne caută cineva copiii? Copiii ăştia sunt daţi, disper, mă arunc în faţa maşinii. Vreau doar copilul. Îmi vreau copilul, Melencu Luiza Mihaela. Atât vreau!”, ameninţa Monica Melencu.

Viorica Dăncilă: Dacă ceream destituirea şefului DIICOT, era linşaj

Viorica Dăncilă a ma spus la România TV că nu îl cunoaşte personal pe Felix Bănilă şi că, dacă ar fi  cerut destituirea lui, „era linşaj”.

„Am văzut că acum din punct de vedere politic se destituie procurori şefi. (…) Dacă eu făceam acest lucru şi ceream destituirea şefului DIICOT, era linşaj. Şi aici se foloseşte dubla măsură. Nu aveam voie şi nici nu făceam acest lucru pentru că nu mi se pare normal. Eu nu îl cunosc pe şeful DIICOT personal, nu am stat niciodată de vorbă, nu ştiu dacă a fost bun sau nu a fost bun, dar trebuie să ai nişte motive şi să vezi ce rezolvă acest lucru. Eu am destituit atunci şeful Poliţiei, am destituit la Olt pentru că nu au intervenit cum a trebuit. Toate aceste lucruri nu ştiu dacă au ajutat sau nu, pe mine mă interesează să avem un răspuns la ceea ce s-a întâmplat cu cele două fetiţe (de la Caracal – n.r.)”, a spus Dăncilă la România TV.

Șeful DIICOT Felix Bănilă a demisionat miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis l-a criticat pentru modul în care a fost instrumentată ancheta în cazul de la Caracal și mai ales pentru modul în care a creat în rândul opiniei publice impresia că mai degrabă sunt protejate interesaele infractorilor decât ale părților vătămate.