Viorica Dăncilă: "Pensionarii nu aşteaptă pomană după o viaţă de muncă. PSD nu va fi de acord cu creşterea vârstei de pensionare"

Publicat: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 19:23 // Actualizat: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 19:23 // Sursa: romaniatv.net

Viorica Dăncilă a vorbit despre majorarea vârstei de pensionare și măsurile implementate de Guvernul Orban şi a transmis un mesaj dur ministrului Finanţelor. 

Fostul premier Viorica Dăncilă a taxat dur planul actulaului Guvern legat de pensionari. "Cu atât mai mult, ministrul Muncii a lăsat să se înțeleagă acest lucru (creșterea vârstei de pensionare - n.r.), invocând tendința de creștere a vârstei de pensionare la nivelul statelor europene. Noi nu aliniem creșterea nivelului de trai, nu creștem alocații, nu creștem salarii, dar vrem să avem această aliniere referitor la vârsta de pensionare.

Mai mult decât atât, mi se pare jignitoare afirmația ministrului Muncii prin care spune că "românii muncesc puțin și vor să se pensioneze devreme". Aceste lucruri nu sunt corecte și arată disprețul pe care îl poartă pentru români. Acest Guvern nu are competență și nici voință politică să identifice resurse de creștere a veniturilor bugetare, astfel încât să poată fi plătite pensiile potrivit reglementărilor în vigoare.

Bineînțeles că nu vom accepta. (...) Opțional, dacă cineva vrea nu îi putem îngrădi acest drept. Dar îmi e teamă, din toate afirmațiile apărute în spațiul public, că ei vor să transforme acest lucru în mod obligatoriu. Bineînțeles că PSD-ul nu va accepta acest lucru, mă refer la obligativitatea vârstei de pensionare la 70 de ani", a spus Dăncilă, la România TV.

Guvernul ar putea modifica vârsta de pensionare. Anunţ de ultimă oră al vicepremierului Raluca Turcan 

Viorica Dăncilă a transmis şi un mesaj tranșant ministrului de Finanțe, Florin Cițu, pe tema pensiilor. Viorica Dăncilă a făcut o remarcă, în direct la România TV, cu privire declarațiile ministrului Cîțu despre posibila intenție a Guvernului Orban de creştere a vârstei de pensionare la 70 de ani, dar şi de a stopa creşterea cu 40 la sută a pensiilor din septembrie 2020.

'Domnul Cîțu nu înțelege faptul că în spatele cifrelor se află pensionarii! Aceștia nu așteaptă o pomană din partea dumneaului după o viață de muncă! Acest fapt arată, pe de o parte, că nu sunt cunoscute realitățile din România. Pe de altă parte, mai arată că nu există o cooperare între ministrul Muncii, Finanțelor vicepremier și toți cei care ies cu asemenea afirmații în spațiul public. Pe urmă, tot ei le contrazic' a spus Viorica Dăncilă, într-o intervenție la România TV.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea pensiilor vârstă pensionare Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 ian 21:24
Răspunde | Votează email 0 email
rrom
Mai taci...voi ce-ați făcut? ați mărit vârsta de pensionare la femei de la 57 la 63!!! ați întrebat pe cineva?
11 ian 20:39
Răspunde | Votează email 0 email
cetatean
da nu cumva se refera la varsa de pension la MAI,MAPN,COTRPCENI,PARLA-MENTA!? ori tineret mandria tarii o da pe ,,cuptior" si cu halogene...si n-re cine roboti!
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H