Viorica Dăncilă a prezentat miercuri în Parlament Programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE

Premierul Viorica Dăncilă prezintă miercuri în Parlament Programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, legislaticul urmând să adopte o declaraţie în legătură cu preşedinţia Consiliului.

RomaniaTV.net
12 dec. 2018, 04:18
Viorica Dăncilă a prezentat miercuri în Parlament Programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a venit în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților pentru a prezenta prioritățile României în timpul perioadei în care țara noastră va exercita președinția rotativă a Uniunii Europene.

La finalul discursului Vioricăi Dăncilă, parlamentarii USR au ridicat în aer foi pe care scria ”Nu dați OUG!”, cu referire la OUG anunțat pe Codul Penal și Codul de Procedură Penală. 

De cealaltă parte, parlamentarii PNL au protestat prin boicot. Aceștia au lăsat locurile goale și nu au participat la discursul premierului.

content-image

UPDATE: Viorica Dăncilă a prezentat, în plenul reunit al Parlamentului, Programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Premierul a spus că România a ales un motto în jurul căuia a construit 4 piloni pe care se va fundamenta președinția românească.

„Vrem o Europă unită, mai bună și mai europeană. „Coeziunea ca valoare comună europeană”, acesta va fi motto-ul. Trebuie să punem depăși abordările de state membre vechi versus state membre noi sau est versus vest. Există o competiție firească între statele UE, dar trebuie să fim constiență că o creștere accelerată în zonele mai slab dezvoltate va însemna o UE mai puternică.

Nu mai trebuie să existe cetățeni de rangul întâi și cetățeni de randul doi. Trebuie să existe cetățeni egali la resurse. Vorbim de coeziune politică, tratament și standarde egale. România își dorește să fie tratată cu respect. Asta înseamnă participare reală la deciziile majore și luarea în considerare a opțiunilor.


UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a ajuns în Parlament. Premierul Viorica Dăncilă le-a cerut miercuri parlamentarilor, la prezentarea Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, decenţă în limbajul politic şi abtinere de la acţiuni care pot afecta imaginea României. Legislativul urmeazăsă adopte o declaraţie în legătură cu preşedinţia Consiliului.

Primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului este „Prezentarea de către doamna prim-ministru Viorica Dăncilă a Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene”.

Un al doilea punct este prezentarea „Declaraţiei Parlamentului României privind dimensiunea parlamentară a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va exercita în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019”.

Prim-ministrul vine în Parlament după ce săptămâna trecută, alături de miniştrii Cabinetului, s-a aflat la Bruxelles, aceştia preluând mandatele pentru domeniile pe cre le coordonează, de la omologii din Austria. De asemenea, cu o zi în urmă, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a preluat oficial mandatul de preşedinte al Consiliului Afaceri Generale, la finalul reuniunii miniştrilor pentru afaceri europene, desfăşurate la Bruxelles.