Viorica Dăncilă a prezentat miercuri în Parlament Programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE

Publicat: Miercuri, 12 Decembrie 2018 06:18 // Actualizat: Miercuri, 12 Decembrie 2018 14:46 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă prezintă miercuri în Parlament Programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, legislaticul urmând să adopte o declaraţie în legătură cu preşedinţia Consiliului.

Foto: gov.ro

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a venit în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților pentru a prezenta prioritățile României în timpul perioadei în care țara noastră va exercita președinția rotativă a Uniunii Europene.

La finalul discursului Vioricăi Dăncilă, parlamentarii USR au ridicat în aer foi pe care scria ”Nu dați OUG!”, cu referire la OUG anunțat pe Codul Penal și Codul de Procedură Penală. 

De cealaltă parte, parlamentarii PNL au protestat prin boicot. Aceștia au lăsat locurile goale și nu au participat la discursul premierului.

content-image

UPDATE: Viorica Dăncilă a prezentat, în plenul reunit al Parlamentului, Programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Premierul a spus că România a ales un motto în jurul căuia a construit 4 piloni pe care se va fundamenta președinția românească.

"Vrem o Europă unită, mai bună și mai europeană. "Coeziunea ca valoare comună europeană", acesta va fi motto-ul. Trebuie să punem depăși abordările de state membre vechi versus state membre noi sau est versus vest. Există o competiție firească între statele UE, dar trebuie să fim constiență că o creștere accelerată în zonele mai slab dezvoltate va însemna o UE mai puternică.

Nu mai trebuie să existe cetățeni de rangul întâi și cetățeni de randul doi. Trebuie să existe cetățeni egali la resurse. Vorbim de coeziune politică, tratament și standarde egale. România își dorește să fie tratată cu respect. Asta înseamnă participare reală la deciziile majore și luarea în considerare a opțiunilor.


UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a ajuns în Parlament. Premierul Viorica Dăncilă le-a cerut miercuri parlamentarilor, la prezentarea Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, decenţă în limbajul politic şi abtinere de la acţiuni care pot afecta imaginea României. Legislativul urmeazăsă adopte o declaraţie în legătură cu preşedinţia Consiliului.

Primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului este "Prezentarea de către doamna prim-ministru Viorica Dăncilă a Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene".

Un al doilea punct este prezentarea "Declaraţiei Parlamentului României privind dimensiunea parlamentară a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va exercita în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019".

Prim-ministrul vine în Parlament după ce săptămâna trecută, alături de miniştrii Cabinetului, s-a aflat la Bruxelles, aceştia preluând mandatele pentru domeniile pe cre le coordonează, de la omologii din Austria. De asemenea, cu o zi în urmă, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a preluat oficial mandatul de preşedinte al Consiliului Afaceri Generale, la finalul reuniunii miniştrilor pentru afaceri europene, desfăşurate la Bruxelles.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
consiliul UE Parlament premier România Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 dec 21:13
Răspunde | Votează email 0 email
dfgdfg
Cineva va sterge canalul de youtube https://www.youtube.com/channel/UCd8TldRmnyYFlliYRy6fkTw/videos
12 dec 15:08
Răspunde | Votează email 0 email
Gigica
Lui Dancila ii trebuie un desen facut de copii ca sa inteleaga ca are functia de paiata care trebuie sa respecte valorile UE
1
EUR
4.7228
RON
17 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H