Viorica Dăncilă: PSD îl propune pe Ioan Mircea Paşcu comisar interimar pentru Dezvoltare regională în locul Corinei Creţu

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD îl propune pe Ioan Mircea Paşcu postul de comisar european deţinut de Corina Creţu, care a obţinut un mandat de europarlamentar. Postul de vicepremier deţinut de Viorel Ştefan, care pleacă la Bruxelles, la Curtea Europeană de Conturi, va fi preluat de Eugen Teodorovici.

28 iun. 2019, 12:54
Viorica Dăncilă: PSD îl propune pe Ioan Mircea Paşcu comisar interimar pentru Dezvoltare regională în locul Corinei Creţu

Viorica Dăncilă a precizat că după demisia Corinei Creţu, sunt luate în calcul două variante – aceea de a nu mai fi numit un înlocuitor sau numirea unui interimar.

Corina Creţu, comisar european pentru dezvoltare regională, demisionează începând din 1 iulie, pentru că a fost aleasă europarlamentar, iar în 2 iulie are loc prima şedinţă a noului legislativ european.

Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar şi şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că la alegerile pentru PE din 26 mai nu s-a mai regăsit pe listele PSD.

„Trebuie fie să ai un simţ de conservare atrofiat, fie tendinţe sinucigaşe, dacă atunci când şi aşa ai puţini oameni apropiaţi, să faci tot posibilul să ţi-i îndepărtezi şi pe aceştia! Dar, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, chiar dacă e tot atât de adevărat că fiecare pasăre pe limba ei piere!?”, a scris atunci Paşcu pe Facebook.

În 21 mai, Consiliul UE a decis numirea vicepremierului Viorel Ştefan la Curtea de Conturi Europeană, pentru un mandat care va începe la 1 iulie 2019 şi se va încheia la 30 iunie 2025. 

Citește și: Ioan Mircea Paşcu, mesaj ironic la adresa candidaturii lui Ştefănescu: Un pas mic pentru el, un pas mare pentru … reformarea PSD