Viorica Dăncilă se pregăteşte de alegerile prezidenţiale 2024. „Nu m-aș teme de o confruntare cu Kovesi”

Viorica Dăncilă, preşedintele partidului NOI, a declarat că nu s-ar teme de o confruntare cu Laura Codruţa Kovesi în cazul în care fosta şefă DNA va candida la alegerile prezidenţiale din 2024.

17 iun. 2022, 12:20
Viorica Dăncilă se pregăteşte de alegerile prezidenţiale 2024. „Nu m-aș teme de o confruntare cu Kovesi”

Fostul premier Viorica Dăncilă a afirmat că participarea Laurei Codruţa Kovesi la prezidenţiale este deocamdată un scenariu şi rămâne de văzut dacă fosta şefă DNA va decide să candideze.

„Românii sunt pregătiți pentru orice scenariu, la prezidențialele din 2024, dar trebuie să creionăm profilul candidatului. Pentru România, e necesar unul care să aducă pacea în interiorul țării să aducă consens, dar să fie și empatic față de oameni.

E nevoie de un candidat care să iubească România și pe români. Nu știu dacă doamna Kovesi are aceste capacități, decizia aparține electroratului. În partidul NOI este un statut care stabilește cum se va face candidatura. Din fiecare organizație se va face câte o propunere. Tocmai pentru a maximiza candidatura. Vom aborda altfel politica. E greu să spun pe cine voi pune ștampila.

Fiecare trebuie să vină cu un program, vrea să văd o confruntare directă, așa cum am cerut eu în 2019. Trebuie să vedem dacă doamna Kovesi candidează. Nu m-aș teme de o confruntare cu ea. Totuși, este doar un scenariu. Trebuie să ținem cont de modul cum evoluează lucrurile. Ca să generăm încredere, noi, politicienii, trebuie să venim cu soluții la problemele românilor”, a declarat Viorica Dăncilă, la Realitatea Plus.

Laura Codruţa Kovesi este în prezent procurorul șef al Parchetului European şi nu și-a exprimat niciodată intenția de a candida sau de a face politică. Ea a fost confirmată în funcție în octombrie 2019 pentru un mandat de șapte ani.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă şi-a deschis sufletul şi a vorbit despre adopţia fiului său: „Ce a fost extraordinar de urât a fost că au spus că am cumpărat un copil”

Viorica Dăncilă, fost premier şi lider al PSD, a fost aleasă pe data de 12 aprilie în funcție de preşedinte al Partidului „Naţiune Oameni Împreună – Noi”, cu 247 de voturi „pentru” din cele 251 valabil exprimate la primul congres al acestei formaţiuni politice, potrivit Agerpres.

În discursul rostit în cadrul congresului, Viorica Dăncilă a declarat că a ales să revină în politică pentru a crea consens şi pentru a înlocui interesul personal şi cel de partid cu interesul naţional.

Citeşte şi: Laura Kovesi propune UE „înfiinţarea unei forţe de elită compusă din anchetatori financiari cu înaltă calificare”