Viorica Dăncilă: Voi avea o discuţie telefonică pe tema schimbărilor din Guvern cu preşedintele Iohannis

Publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 16:44 // Actualizat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 16:44 // Sursa: romaniatv.net

Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al PSD, a anunat că îl va suna miercuri pe preşedintele Klaus Iohannis, după ce CExN al PSD a votat înlocuirea din funcţie a miniştrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero şi Tudorel Toader. Premierul aşteaptă demisia celor trei, urmând să-i înlocuiască cu Oana Florea, Liv Tit Brăiloiu şi Eugen Nicolicea.

Foto: presidency.ro

Viorica Dăncilă a declarat după şedinţa CEx că îl va suna miercuri pe şeful statului, pe tema schimbărilor din Guvern şi a confirmat că a susţinut în CEx al PSD varianta remanierii guvernamentale şi nu pe cea a restructurării.

"Eu consider că este bine să mergem pe această variantă, voi discuta cu preşedintele imediat ce ajung la Guvern, voi avea o discuţie telefonică cu domnul preşedinte, îi voi spune despre nominalizările pe care le avem în vedere şi sper ca domnul preşedinte să-şi dea acordul să facă aceste nominalizări, pentru că sunt foarte importante şi este foarte important să intrăm în normalitate acum când deţinem şi Preşedinţia rotativă (a Consiliului UE - n.r.). (...) Eu întotdeauna merg pe buna credinţă şi pe faptul că şi preşedintele României trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să înţeleagă că este o decizie politică, că este decizia primului-ministru şi că trebuie să existe o colaborare şi că trebuie să accepte nominalizări", a declarat Dăncilă, întrebată dacă a discutat cu Klaus Iohannis pe tema schimbărilor din Guvern.

Ea a precizat că urmează să trimită preşedintelui noile propuneri de miniştri în cursul zilei de miercuri.

Dăncilă a explicat şi deciziile luate în CEx al PSD.

"În cadrul Comitetului Executiv de astăzi s-au luat decizii referitor la cele două colege care candidează pentru Parlamentul European, Rovana Plumb şi Natalia Intotero, şi un vot şi decizie referitor la domnul Tudorel Toader. În urma votului şi în urma nemulţumirilor manifestate de colegi referitor la domnul Toader, nemulţumiri care au avut în vedere atât blocarea unor acte normative, probleme ridicate de miniştri Cabinetului, dar şi referitor la aspecte ridicate în spaţiul public şi care nu au fost dublate de o decizie, s-a votat şi s-a acceptat demisia domnului Tudorel Toader... demiterea, eu sper să fie dublată şi de demisie. Voi avea o discuţie cu domnul Tudorel Toader, în mod normal dânsul ar trebui să-şi dea demisia, de aceea am făcut şi referire la demisie şi celelalte colege îşi vor depunea demisia, astfel încât în cel mai scurt timp să pot să trimit actele necesare, atât în ceea de priveşte colegele care nu mai fac parte din Guvern, dar şi referitor la domnul Tudorel Toader, dar şi propunerile pentru noii miniştri la Palatul Cotroceni", a declarat Viorica Dăncilă, miercuri, la finalul şedinţei CExN al PSD.

Premierul a prezentat şi nominalizările pentru portofoliile de la Justiţie, Fonduri Europene şi Românii de Pretutindeni.

"La Fonduri Europene, la Ministerul Fondurilor Europene, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu preşedintele partidului şi al votului din Comitetul Executiv Naţional candidatul nostru este Oana Florea, este o colegă care are experienţă, a lucrat la Bruxelles, ştie modul de lucru al instituţiilor europene şi, în acelaşi timp sunt convinsă că în ceea ce priveşte fondurile europene, atragerea fondurilor europene are experienţă", a precizat Dăncilă.

Liviu Tit Brăiloiu este propunerea pentru Ministerul Românilor de Pretutindeni.

"Liviu a stat mult timp în Spania, deci pot să spun că este deja...cunoaşte deja problemele celor din Diaspora şi sunt convinsă că va găsi răspuns la multe din problemele pe care românii le au în Diaspora", a declarat Dăncilă.

Prim-ministrul a explicat şi situaţia ivită în ceea ce priveşte Ministerul Justiţiei.

"Pentru Ministerul Justiţiei nu am avut iniţial o propunere pentru că nu ştiam care va fi decizia Comitetului Executiv Naţional. Am hotărât împreună cu membrii CExN ca propunerea PSD să fie Eugen Nicolicea", a declarat Dăncilă.

Citeşte şi: Toader, înlocuit cu Nicolicea. Dăncilă: Aştept demisia lui Toader. Dragnea: Doamna prim ministru va trimite propunerile preşedintelui

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
klausiohannis remaniere guvernamentală Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H