Viorica Dăncilă: Voi vota pentru referendum, sunt un susţinător al statului de drept UPDATE: Reacţia lui Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la Bacău, că va merge duminică la urne şi va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum. Ulterior, într-o intervenție telefonică la Antena3, premierul a precizat că nu a anunțat și cum va vota la referendumul din 26 mai.

22 mai 2019, 08:54
Viorica Dăncilă: Voi vota pentru referendum, sunt un susţinător al statului de drept UPDATE: Reacţia lui Dragnea

UPDATE: „Daca a zis asa, e foarte bine (…) noi nu respingem intrebarile de la referendum”, a reacţionat liderul PSD. Dragnea a precizat că nu vrea să spună dacă el merge la referendum sau nu.

UPDATE: Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat miercuri, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, legat de anunțul premierului Viorica Dăncilă că va vota la referendum, că aceasta are dreptul la o opinie personală dar că el îi îndeamnă pe toți membrii PSD-ALDE să nu meargă la „mascarada” lui Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a afirmat că va participa la referendum pe motiv că este un susţinător al statului de drept şi al independenţei justiţiei.

„Da. Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României pentru că, ştiţi, am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu ce înseamnă lucrul în instituţiile europene, ştiu cât de important este să avem acolo oameni implicaţi, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente, în care să se regăsească şi obiectivele României şi ale românilor. (…) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”, a afirmat Viorica Dăncilă, conform Agerpres.

Ulterior, într-o intervenție telefonică la Antena3, premierul a precizat că nu a anunțat și cum va vota la referendumul din 26 mai.

„Am spus că merg la referendum, dar nu am spus modul în care voi vota, pentru că acest lucru îl vom stabili în cadrul partidului. Sunt un om care respectă partidul, respect linia partidului, iar modul în care voi vota va fi conform acestei linii”, a spus Dăncilă.

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019. Ce prezenţă la vot se estimează

Premierul a vizitat, miercuri, Insula de Agrement din Bacău, unde a urmărit stadiul fizic al proiectului de reabilitare şi modernizare a acesteia, precum şi lucrările de decolmatare a lacului din jurul insulei.

Insula de Agrement din Bacău este realizată în baza unui proiect de reabilitare şi modernizare în valoare de peste 52 de milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de aproximativ 16,6 milioane. Lucrările au început în urmă cu şapte ani şi, cu toate că termenul de finalizare a proiectului era sfârşitul anului trecut, ele au fost îngheţate atât ca urmare a unor contestaţii în instanţă, cât şi a faptului că societatea comercială contractantă nu dispunea de utilajele şi echipamentele necesare derulării unor asemenea tipuri de lucrări.