Viorica Dăncilă: Vrem să nu mai fie nicio şcoală care să nu îndeplinească minime condiţii de funcţionare

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, la România TV, că în ţara noastră există la ora actuală aproape 2.200 de şcoli fără apă, canal şi cu veceuri în curte şi că unul dintre obiectivele actualei guvernări este să nu mai existe nicio astfel de unitate de învăţământ, care să nu îndeplinească minime condiţii de funcţionare.

25 feb. 2018, 20:23
Viorica Dăncilă: Vrem să nu mai fie nicio şcoală care să nu îndeplinească minime condiţii de funcţionare

Trebuie să gândim că în România, la ora actuală, avem 2.188 de şcoli fără apă, canal şi cu veceuri în curte (…) Trebuie să mergem în 2020, când începe un alt cadru financiar multianual, cu probleme legate de digitalizare, de modernizare, şi să încercăm să eliminăm toate aceste aspecte care, într-adevăr, sunt foarte greu de acceptat în secolul XXI. Deci, 2.188 de şcoli, cu un impact de 100,9 milioane de euro.

Încercăm să introducem apă, canal şi să modernizăm aceste şcoli. Vrem să nu mai fie nicio şcoală care să nu îndeplinească aceste minime condiţii de funcţionare. Vrem să creştem investiţiile în apă şi canal şi să modernizăm drumuri, nu numai legat de şcoli, ci legat şi de comunităţi, astfel încât vrem să ajungem la un procent de 87% legat de apă, la un procent de 60% legat de canalizare„, a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

Citeşte şi Viorica Dăncilă, răspuns dur pentru europarlamentar de la Bruxelles: Putem să o comparăm cu Monica Macovei

Totodată, premierul a vorbit şi despre perspectiva introducerii catalogului electronic, astfel încât părinţii să poată urmări mai uşor evoluţia elevilor.

Citeşte şi Viorica Dăncilă promite: 350 km de autostradă şi 27 de avioane noi pentru Tarom. Când va fi gata metroul Drumul Taberei

Trebuie să gândim şi european, vrem să introducem digitalizarea, vrem să introducem catalogul electronic, astfel încât părinţii să poată să urmărească activitatea elevilor, fără a mai merge la şcoală, să vadă catalogul. Vrem să introducem digitalizarea, să avem, prima dată, într-un cadru experimental, laptopul, tabla electronică, astfel încât având un exemplu de bune practici, să mergem pe urmă şi să generalizăm„, a mai spus Viorica Dăncilă.