Virgil Musta anunţă creşterea numărului de cazuri COVID după deschiderea şcolilor: „Nu putem să oprim pandemia. O să crească peste tot”

Medicul Virgil Musta a declarat la România TV faptul că România se află într-un platou cu un număr mare de cazuri, 1300 pe zi, iar aceste cazuri atrag un număr mare de forme severe. De asemenea, medicul a precizat că singura metodă de a preveni este purtarea măştii şi distanţarea.

RomaniaTV.net
14 sept. 2020, 17:10
Virgil Musta anunţă creşterea numărului de cazuri COVID după deschiderea şcolilor: „Nu putem să oprim pandemia. O să crească peste tot”

„Eu cred că OMS a vrut să tragă un semn de alarmă referitor la faptul că e în creșterea numărului de cazuri în toata Europa, în Franța sunt 10.000 de cazuri pe zi. Nici noi nu stăm bine, numărul de cazuri este de peste 1.300. Suntem într-un platou cu un număr mare de cazuri, cazurile atrag şi un număr mare de forme severe şi procente care mor. Statistica arată în toată lumea că din totalitatea cazurilor 10% sunt severe şi 4% mor” , susţine Virgil Musta.

Citeşte şi: Virgil Musta: Începerea şcolilor ar putea spori numărul de cazuri de COVID-19

Virgil Musta a precizat că numărului de cazuri a crescut în Europa, iar acest lucru atrage şi un număr mare de decese provocate de coronavirus. De asemenea, medicul consideră că cetăţenii trebuie să fie conştienţi că singurele metode care previn îmbolnăvirea sunt purtarea măştii şi distanţarea socială.

„Constat că în Europa creşterea numărului de cazuri este din diferite motive. Este important să atragem atenţia că această creştere o să ducă şi la o creştere a numărului de decese. Nu putem să oprim pandemia, aşa pare. Noi trebuie să fim conştienţi că singurele metode care previn îmbolnăvirea este purtarea măştii şi distanţarea.Trebuie să respectăm măsurile şi să rezistăm până la un vaccin eficient. Să ne imunizăm şi să nu mai fie riscul de infectare care acum e foarte mare în comunitatea noastră şi în alte ţări” , consideră medicul.

Medicul susţine că după deschiderea şcolilor va creşte numărul de cazuri de infectare cu coronavirus. Acesta a precizat că s-a întâmplat acest lucru în toate ţările care au dat drumul şcolilor.

„O să crească peste tot, în toate ţările unde s-au deschis şcolile a crescut numărul de infectări. Sunt mulţi factori de care depind, cum ne organizăm, cum înţelegem să prevenim şi toate acestea au rol în creşterea numărului de cazuri în contextul deschiderii şcolii” , a declarat Musta.