Virgil Musta, avertisment îngrijorător: „Secţiile ATI sunt pline. Vom ajunge în situaţia Italiei, unde pacienţii mureau la domiciliu”

Medicul Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, a declarat, după numărul-record de infectări înregistrat astăzi, că nu suntem departe de situaţia în care se află Italia dacă vor mai creşte cazurile grave de COVID. Bolnavii ar putea să-şi piardă viaţa acasă fiindcă secţiile de Terapie intensivă sunt deja pline.

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 16:11
Virgil Musta, avertisment îngrijorător: „Secţiile ATI sunt pline. Vom ajunge în situaţia Italiei, unde pacienţii mureau la domiciliu”

„Secţiile de ATI deja sunt pline, nu ştiu ce vom face dacă cazurile severe nu vor mai avea loc de internat. Atunci, probabil vom fi în situaţia Italiei de acum şase luni, a Franţei, când pacienţii nu mai aveau unde să fie internaţi şi mureau la domiciliu”, a atenţionat medicul Virgil Musta, miercuri, la Antena 3.

Bilanţul înregistrat astăzi este unul îngrijorător, atrage atenţia medicul.

„Este un bilanţ îngrijorător şi trist în acelaşi timp, pentru că a depăşit mult pragul cu care ne-am obişnuit în ultimul timp. Singura metodă de a evita este de a respecta cu stricteţe regulile. Sper ca în al 12-lea ceas, oamenii să înţeleagă că trebuie să respectam cele 3 reguli de aur: distanţare (să nu participăm la activităţi unde sunt mulţi oameni), purtarea măştii, igiena mâinilor”, a recomandat dr. Musta.

România, record naţional negativ de cazuri COVID

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În ultimele 24 de ore s-au efectuat 25.991 de teste. De asemenea, au fost raportate 49 de decese. În secţiile ATI se află, în prezent, 471 de pacienţi.

Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Datele referitoare la numărul persoanelor declarate vindecate sunt indisponibile la acest moment, urmare a unor actualizări tehnice în sistemul de raportare și în aplicația de centralizare a datelor. Aceste date vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil, imediat ce devin disponibile.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 714 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 4.285 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 15.09.2020 (10:00) – 16.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 49 de decese (33 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 49 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.854. Dintre acestea, 471 sunt internate la ATI.

Citeşte şi BILANŢ CORONAVIRUS 16 SEPTEMBRIE 2020 Cel mai mare număr de noi cazuri de până acum: 1.713. Au fost raportate 49 de decese