Virgil Musta explică numărul mare de infectări COVID în România: „Prea puţini au înţeles marele atu pe care îl acum la îndemână”

Virgil Musta a explicat într-o postare pe reţelele de socializare că de vină pentru numărul mare de infectări din ultima perioadă sunt cei care refuză să se vaccineze anti-covid. Medicul îi îndeamnă pe români să facă vaccinul, "chiar dacă mai târziu".

04 oct. 2021, 16:51
Virgil Musta explică numărul mare de infectări COVID în România: „Prea puţini au înţeles marele atu pe care îl acum la îndemână”
Virgil Musta

Virgil Musta explică numărul mare de infectări COVID în România. Medicul atrage atenţia că România se află alături de Bulgaria în coada plasamentului privind vaccinare împotriva coronavirusului şi spune că numărul mare de persoane infectate nu este deloc întâmplător.

Virgil Musta explică numărul mare de infectări COVID în România

Citeşte şi Nelu Tătaru crede că situaţia e mai gravă decât o arată cifrele. „Numărul real de cazuri zilnice de Covid e posibil să fie de 50.000”

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara îi îndeamnă pe români să se vaccineze împotriva coronavirusului, „chiar dacă este târziu”.

”România şi Bulgaria la coada clasamentului privind rata vaccinării. Numărul mare de cazuri zilnice din acest val 4, dar mai ales numărul mult prea mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2 care necesită spitalizare şi terapie intensivă la noi în ţară, nu este deloc întâmplător. Majoritatea persoanelor din mai toate ţările europene au înţeles pur-şi-simplu faptul că acum chiar avem o armă puternică la îndemână şi trebuie doar să o folosim. Asta au facut, iar efectele se văd foarte clar, exprimate într-un număr foarte mic de persoane care fac forme severe sau care decedează, sistemele lor sanitare nu mai sunt sub presiune, ceea ce le permite să gestioneze deja mult mai bine pandemia. La noi, din diverse motive, prea putini au înţeles marele atu pe care îl au acum la îndemână: vaccinul!”, a scris Virgil Musta pe Facebook.

Medicul a mai explicat că avem disponibile, în România, toate vaccinurile împotriva COVID-19 şi a recomandat vaccinarea.

”Avem avantajul de a avea disponibile şi la noi în ţară toate vaccinuri aprobate de către organismele internaţionale abilitate (Pfizer, Moderna, Vaxzevria-AstraZeneca şi Johnson&Johnson). Pe oricare dintre acestea le alegeţi, vă veţi proteja de forme critice de boală. Avem şi doua vaccinuri disponibile pentru copii de peste 12 ani (Pfizer si Moderna), oricare dintre ele poate fi de mare ajutor pentru protejarea copiilor, pentru a putea merge la şcoală, fizic si le recomand pe ambele fără reţineri pentru vaccinarea copiilor. Avem chiar şi posibilitatea unei a treia doze (Pfizer sau Moderna) pentru persoanele vulnerabile sau pentru oricine a făcut ultima doză în urmă cu mai mult de 6 luni. Recomandarea mea este să folosiţi măcar acum vaccinul pentru a vă proteja, chiar dacă mai târziu, după cum spune şi vorba din bătrâni “Mai bine mai târziu decât niciodată”! Numai împreună vom reuşi!”, a mai scris medicul pe pagina de Facebook.

Până astăzi, 4 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.274.119 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.332 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.292 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 169 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citeşte şi Incidenţă record în Capitală! Rata de infectare COVID a ajuns la 9.64 la mie


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei