Virgil Musta: „Riscăm să ajungem în situaţia primul venit, primul servit”

Virgil Musta, medicul celebru din Timişoara, a fcăut apel la populaţie să respecte regulile de evitare a răspândirii virusului, atrăgând atenţia că, în caz contrar, am putea ajunge în situaţia în care medicii să trieze bolnavii, pentru că nu vor mai fi locuri în spitale.

RomaniaTV.net
10 iul. 2020, 16:16
Virgil Musta: „Riscăm să ajungem în situaţia primul venit, primul servit”

Şeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, a declarat că, în aceste zile, în care cazurile de COVID cresc tot mai mult, speră să nu ajungem în situaţia Italiei.

„Din păcate, numărul de cazuri crește pe zi ce trece și ne așteptăm să crească în continuare. Problema este că la un moment dat, numărul de cazuri va depăși capacitatea spitalelor din țara noastră și a secțiilor de terapie intensivă. Atunci vom avea o problemă.

Citeşte şi: Un nou tip de pneumonie, mult mai periculoasă decât infecţia cu noul coronavirus, a ucis peste 1.700 de oameni în acest an

Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei. Pacienții nu au mai avut locuri să se interneze în spitale. Numărul este limitat. Cei care vor fi în stare gravă vor fi trimiși la domiciliu, pentru că nu vom avea locuri în spitale. Cu riscul de a deceda la domiciliu. Foarte probabil să ajungem la situația ‘primul venit, primul servit’, pentru că în continuare nu putem externa un pacient care este grav sau în formă severă, pentru a primi altul în stare gravă. Evaluarea va fi foarte dificilă de făcut”, a spus medicul Virgil Musta, joi, potrivit b1.ro.

Citeşte şi: Raluca Turcan: „Am doi verişori care au murit de COVID 19. Erau tineri, nu ar fi murit dacă nu luau coronavirusul”

Potrivit celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică, 614 români au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Astfel, ieri am depăşit cifra de 30.000 de cazuri de bolnavi. Medicul atenţionează că, dacă numărul de noi cazuri cu SARS-CoV-2 va crește în același ritm, se va ajunge la trierea pacienților care vor fi salvați în spitale. 

„Eu fac din nou un apel la populație, să înțeleagă că există virusul și că, dacă nu se respectă regulile, vom avea o problemă foarte serioasă de sănătate publică. Nu știu dacă vom ajunge în stare de urgență sau nu, nu cred că ar fi necesar, dacă la nivelul diferitelor colectivități se respectă regulile”, a afirmat medicul timișorean.