Virgil Musta şi-a nuanţat declaraţia despre cei 6 pacienţi morţi de Covid, pe Secţie: „Nu are legătură cu locurile la ATI, era ceaţă”

Klaus Iohannis a criticat marţi seara situaţia de la Timişoara, unde şase pacienţi au murit luni pentru că nu au avut loc la Terapie Intensivă, însă medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, din oraşul de pe Bega, a venit cu o altă versiune a situaţiei, spunând că aceştia nu au mai putut fi transferaţi la ATI deoarece s-au decompensat rapid în aceeaşi perioadă.

10 nov. 2020, 20:39
Virgil Musta şi-a nuanţat declaraţia despre cei 6 pacienţi morţi de Covid, pe Secţie: „Nu are legătură cu locurile la ATI, era ceaţă”

„Cei şase pacienţi decedaţi, nu ştiu din ce motiv s-au decompensat atât de rapid, toţi în acelaşi interval orar. Era o zi cu ceaţă şi se ştie că ceaţa afectează afecţiunile pulmonare. Cei şase pacienţi aveau vârste cuprinse între 68 – 70 de ani şi au decedat pe Secţiile Pneumologie 4 şi Boli Infecţioase 2„, a declarat medicul Virgil Musta, pentru News.ro.

Citeşte şi Încă un preot infectat cu coronavirus a murit în România: „Lacrimile ne curg neîncetat, tată bun cu suflet mare!”

Anterior, acesta declarase că stuaţia este foarte dificilă la spitalul unde lucrează. „Suntem într-o situaţie dificilă, Terapia Intensivă deja de câteva zile nu avem loc şi pe Secţie avem cazuri foarte grave care la un moment dat există riscul ca în evoluţia lor să se decompenseze şi neavând terapie intensivă, nu putem să îi punem pe ventilaţie mecanică.

Aşa că îi ţinem pe presiune ridicată de oxigen, dar, din păcate, nu este suficient. S-a întâmplat ca în cursul zilei de ieri, până astăzi dimineaţă, să decedeze 6 persoane, toţi cu forme foarte grave, internate de clinică, atât în Secţia de Boli Infecţioase, cât şi Pneumofiziologie şi care s-au decompensat şi nu am avut soluţie pentru ei„.

Marţi, şi preşedintele Klaus Iohannis s-a referit la situaţia celor pacienţi morţi de Covid la Timişoara. „E vorba de comunicarea dintre spitale. E loc de mai bine. Sper să nu se repete ce s-a întâmplat în Timişoara. Am fost informat în această seară că ar fi fost locuri chiar în Timișoara, doar că unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea a fost suboptimală. Nici nu e nevoie să vorbească directorii de spitale între ei, există departamentul de urgenţă. Toate aceste lucruri sunt la modul foarte serios tratate de Ministerul Sănătăţii„.