Virgil Musta spune cât timp ai anticorpi COVID după vaccinare

Virgil Musta a explicat cât timp rezistă anticorpii COVID după vaccinare. Medicul a făcut un studiu pe 250 de colegi care s-au vaccinat în prima etapă.

21 mai 2021, 17:50
Virgil Musta spune cât timp ai anticorpi COVID după vaccinare

Virgil Musta spune cât timp ai anticorpi COVID după vaccinare. În urma unui studiu realizat pe 250 de colegi vaccinaţi în prima etapă, medicul a observat că patru persoane au un tir de anticorpi mai mare decât în urmă cu două luni.

Virgil Musta spune cât timp ai anticorpi COVID după vaccinare

„La 60%, imunitatea a scăzut până la 50%, şi dintre acestea, aproape jumătate au chiar sub 50% scădere a nivelului de anticorpi. Am mai constatat că 3 persoane, de fapt 4 persoane, au avut o creştere a nivelului de anticorpi faţă de precedenta determinare”, explică medicul infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, potrivit Mediafax. 

La ceilalţi, titrul de anticorpi a rămas aproape la fel. Dar, indiferent de situaţie, nu e nicio problemă. Musta spune că oricât de puţini ar fi, tot oferă protecţie.

În ceea ce priveşte creşterea titrului de anticorpi, medicul explică faptul că „au intrat în contact cu virusul, având în familie persoane infectate. Practic nu faci boala, ci această cantitate de virus îţi stimulează celulele de memorie şi e ca un fel de stimulare a imunităţii şi creştere a numărului de anticorpi, ca să devii mai protejat”.

Citeşte şi Virgil Musta explică în ce condiţii este necesară administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19. Ce spune despre al patrulea val

Pentru ceilalţi, va fi necesară şi a treia doză.

„Sunt două acţiuni importante: pe de o parte, consolidarea răspunsului imun prin cea de-a treia doză la anumite categorii populaţionale la risc şi, pe de altă parte, vorbim de cea de-a treia doză cu vaccinuri adaptate la variante virale mutante”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei de Vaccinare.

Anticorpi COVID-19. Rezultate preliminare după 2 vs. 4 luni:

250 – participanţi
97 – titru nemodificat
72 – scădere a titrului  78 – scădere a titrului > 50%
4 – creştere a titrului

Citeşte şi Ai avut covid? De ce e bine să te vaccinezi la trei luni post-boală. Explicaţiile lui Virgil Musta


loading...
Partenerii noștri