Virgil Popescu, salvat de PSD, PNL și UDMR. Ministrul Energiei rămâne în funcție. Proteste din partea AUR și USR, după moțiunea simplă / Marcel Ciolacu, singurul de la PSD care s-a abținut

Miercuri, 7 septembrie, parlamentarii au votat moțiunea simplă pentru demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu. Oficialul Cabinetului Nicolae Ciucă își va continua mandatul, după ce PSD, PNL și UDMR au stabilit majoritate pro-Popescu. 

07 sept. 2022, 13:13
Virgil Popescu, salvat de PSD, PNL și UDMR. Ministrul Energiei rămâne în funcție. Proteste din partea AUR și USR, după moțiunea simplă / Marcel Ciolacu, singurul de la PSD care s-a abținut

96 de parlamentari de la PSD au votat pentru ca Virgil Popescu să rămână în funcție. De asemenea. ministrul de la Energie a mai primit 68 de voturi de susținere de la partidul pe care-l reprezintă, PNL și 17 voturi de la etnicii maghiari, UDMR, aflați și ei la guvernare. De asemenea, și grupul minorităților naționale a votat pentru rămânere în funcție a lui Popescu. De la PSD, Marcel Ciolacu s-a abținut.

Împotriva ministrului Energiei au votat parlamentarii de la USR, 37, cei de la AUR, 24 și încă 23 neafiliați.

În total, s-au înregistrat 85 de voturi pentru moțiune și 191 împotrivă și o abținere.

Moțiunea a fost semnată de 54 de deputați de la USR și independenți de la Forța Dreptei.

 

USR și AUR, reacții după eșecul moțiunii anti – Virgil Popescu: „Atâta ipocrizie cât am văzut astăzi! / Procurorii trebuiau să-l salte!”

 

Parlamentarii de la USR și AUR au reacționat nervos, în urma votului:

„Atâta ipocrizie cât am văzut astăzi, aici în Parlament, din partea colegilor de la PSD nu încape nici măcar în această Casă a Poporului. Domnule Ciolacu, toată vara ați fost la televizor să-l criticați pe Virgil Popescu pentru criza și dezastrul din Energie și astăzi ați votat împotriva moțiunii.

Este o rușine ceea ce faceți. De fapt, faceți un spectacol ieftin la televizor și în spatele ușilor închise vă negociați posturi de mii de euro la ANRE. Să vă fie rușine”, a reacționat Cristina Prună, de la USR.

„Este absolut jignitor pentru români felul în care îl mențineți în funcție pe acest infractor care ar trebui să fie acuzat de trădare de țară.

De mult procurorii ar fi trebuit, dacă avem procurori în țara asta, trebuiau să-l salte, de mult serviciile de informații trebuia să-i blocheze accesul la orice informație legată de securitatea de stat. Prin decizia de a-l salva pe Virgil ați arătat că sunteți complici și participanți la jaful național”, a tunat George Simion.