Alertă mondială! Numărul deceselor cauzate de virusul misterios din China a crescut. 9. 440 de persoane au fost infectate

Numărul deceselor provocate de infectarea cu virusul misterios, descoperit în China, a ajuns la 17, iar oficialii avertizează că el poate suferi mutaţii şi că se poate răspândi mai mult.

RomaniaTV.net
22 ian. 2020, 06:39
Alertă mondială! Numărul deceselor cauzate de virusul misterios din China a crescut. 9. 440 de persoane au fost infectate

UPDATE. Numărul deceselor provocate de infectarea cu virusul 2019-nCoV, descoperit la finalul anului trecut în China, a ajuns la 17, iar autorităţile au transmis miercuri că peste 540 de oameni au fost infectaţi în această ţară.

Autorităţile sanitare chineze au declarat miercuri că cel puţin 440 de cazuri au fost confirmate în ţară şi că cele trei noi decese au fost semnalate în provincia Hubei, a cărei capitale este Wuhan, oraşul în care a fost depistat virsului la finalul anului trecut, potrivit CNN.

Zeci de noi cazuri au fost înregistrate în China

Marţi a fost confirmat şi primul caz de infecţie cu acest nou virus în Statele Unite. Cazuri au fost raportate şi în Coreea de Sud, Tailanda şi Japonia şi mai multe suspecte, în Australia.

Tot marţi, China a anunţat că ia măsuri de prevenţie de clasă A, obişnuite în cazul unor epidemii majore. Astfel, va fi posibilă izolarea anumitor areale afectate şi plasarea în carantină a pacienţilor. Măsuri de acest fel au fost luate în China în 2009, pentru a stopa răspândirea virsului H1N1.

Comisarul pentru Sănătate, Lin Bin, a spus miercuri că oficialii au informaţii că aproximativ 2.200 de persoane au avut contact direct cu oameni infectaţi cu virsul. Referitor la cazurile suspecte, 715 pacienţi au fost externaţi, iar peste 300 au rămas sub supraveghere medicală.

Li a spus că boala este transmisă în principal „prin tractul respirator” şi a adăugat că „există posibilitatea unei mutaţii virale şi a unei răspândiri mai mari a bolii”.

Nu a fost încă depistată sursa virusului

Sute de milioane de oameni sunt aşteptaţi să călătorească în întreaga Chină şi peste hotare săptămânile acestea, având în vedere că sâmbătă este sărbătorit Anul Nou chinezesc. Autorităţile se tem că virusul s-ar putea extinde şi mai mult şi, astfel, nu va putea fi monitorizată răspândirea bolii. 

Miercuri, la Geneva, va avea loc o întâlnire de urgenţă a reprezentanţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pentru a decide dacă este cazul să declare urgenţă în domeniul sănătăţii publice la nivel internaţional şi pentru a stabili ce recomandări trebuie făcute în acest caz.

Tipul de pneumonie înregistrat recent în oraşul chinez Wuhan este provocat de un virus din aceeaşi familie de virusuri ca cel care stă la baza sindromului respirator acut sever (SARS), potrivit cercetătorilor din China.

Coronavirusul nu a mai fost identificat până acum la om. Cercetătorii cred că provine de la animalele infectate şi de la fructele de mare prin piaţa din Wuhan. 

Semnele de îmbolnăvire sunt tusea, febra şi insuficienţa respiratorie.


loading...