Virusolog italian: „SARS-CoV-2 nu va dispărea precum SARS, într-o vară. Există milioane de infectați pe toate cele cinci continente”

Referitor la un al doilea val al pandemiei de coronavirus, opiniiile specialiştilor sunt împărţite. Andrea Crisanti, directorul Departamentului de Microbiologie și Virusologie de la Universitatea din Padova, este de părere că virusul SARS-CoV-2 nu va dispărea la fel de repede precum SARS, asta întrucât există milioane de oameni infectaţi pe toate cele cinci continente, informează "Il Fatto Quotidiano".

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 14:57
Virusolog italian: „SARS-CoV-2 nu va dispărea precum SARS, într-o vară. Există milioane de infectați pe toate cele cinci continente”

Specialistul spune că pericolul este reprezentat de ţările unde virusul a scăpat de sub control, pentru că cetăţeni ai acelor ţări pot duce virusul în orice colţ al lumii.

Va trebui să atacăm fiecare focar încă din faza inițială, infecțiile importate din țările în care epidemia este scăpată de sub control sunt foarte periculoase. Am avut una și la Padova, o îngrijitoare care a infectat întreaga familie. Și dacă persoanele infectate nu sunt identificate imediat, Italia riscă să piardă toată munca depusă în perioada de carantină. În acest moment, probabilitatea de infectare în Italia, în special în unele regiuni, este destul de mică. Nu ne putem aștepta ca SARS-CoV-2 să dispară precum SARS, într-o vară, pentru că există milioane de oameni infectați pe toate cele cinci continente„, precizează specialistul.

Citeşte şi Provincia Hebei din China a intrat din nou în izolare. 400.000 de oameni au intrat în carantină sub supravegherea autorităţilor

În ceea ce privește încărcarea virală scăzută depistată în testele pozitive, Crisanti explică faptul că „aceste rezultate sunt obținute prin evaluarea capacității virusului de a infecta celulele in vitro, un sistem artificial care nu reproduce în mod necesar capacitatea infecțioasă la om. În plus, pacienții cu încărcături virale mici au fost, de asemenea, prezenți în faza acută a epidemiei”.