Virusul Covid-19 dispare în vară şi revine în toamnă: „A venit la noi şi va rămane la noi!”

Managerul spitalului Victor Babeş, Emilian Imbri anunţă că virusul va avea o perioadă în care scade în vară și va reveni în toamnă. Se comportă ca un virus sezonier, iar pe timpul verii se va înregistra o uşoară scădere.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 13:18
Virusul Covid-19 dispare în vară şi revine în toamnă: „A venit la noi şi va rămane la noi!”

„Sigur că această infecţie fiind sezonieră, dată de un virus, se aşteaptă o uşoară scadere în perioada de vară cu o revenire începând cu septembrie, octombire. Din momentul asta noi nu o să mai putem spune niciodată că am scăpat de acest virus, acest virus a venit la noi şi va rămane la noi, noi trebuie să învăţăm să stăpânim”, a declarat Emilian Imbri.  

Citeşte şi: Haos produs de coronavirus în Iran. 70.000 de prizonieri sunt eliberaţi din cauza virusului COVID-19

Mai mulți oficiali din întreaga lume au asigurat că vremea caldă va stopa epidemia care a izbucnit în China și s-a răspîndit în numeroase țări. Chiar președintele Donald Trump le-a spus americanilor că problema coronavirusului se va rezolva singură până în luna aprilie.

„Știți, în teorie, când se mai încălzește puțin, dispare în mod miraculos, e adevărat”, a spus liderul de la Casa Albă la mijlocul lui februarie. Dar experții în boli infecțioase citați de Time avertizează că în vreme ce vremea caldă ar putea influența răspândirea virusului, este prea devreme pentru a spune cum se va comporta cu exactitate noul patogen.