Haos produs de coronavirus în Iran. 70.000 de prizonieri sunt eliberaţi din cauza virusului COVID-19

Coronavirusul a creat haos în toată lumea, însă Iranul pare să se confrunte cu mai multe probleme. Imediat după ce s-a confirmat că 27 de persoane au murit după ce au băut alcool contrafăcut, autorităţile au eliberat 70.000 de prizonieri din închisoare, ambele din cauza coronavirusului.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 13:09
Haos produs de coronavirus în Iran. 70.000 de prizonieri sunt eliberaţi din cauza virusului COVID-19

27 de persoane au murit după ce au băut alcool contrafăcut în Iran, în urma zvonurilor că băuturile alcoolice ajută la vindecarea de infecția cu noul coronavirus, a anunțat luni agenția oficială iraniană Irna, preluată de AFP.

Cu un bilanț oficial de 237 de morți, Iranul este una dintre cele mai afectate țări de Covid-19, după China și Italia. Consumul și vânzarea de alcool sunt interzise în Iran, dar presa locală relatează frecvent cazuri de intoxicări mortale cu alcool de contrabandă, obținut din alcool metilic.

Potrivit Irna, 20 de oameni au murit în provincia Kuzestan (sud-vest) și 7 în Alborz, vecină cu Teheranul. Irna a adăugat că alte 218 persoane au fost internate în Ahvaz, capitala Kuzestan, în urma acestei intoxicări.

Citeşte şi: Angajaţii NASA vor lucra de acasă în timp ce Disneyland Paris primeşte încă vizitatori după ce un angajat are coronavirus

Consumatorii au crezut „zvonuri potrivit cărora consumul de alcool poate fi eficient în tratarea coronavirusului”, potrivit Irna.

De asemenea, Iranul a eliberat aproximativ 70.000 de prizonieri din cauza focarului de coronavirus din țară, a declarat luni șeful judiciar iranian, Ebrahim Raisi, potrivit Mizan, site-ul de știri al sistemului judiciar.

„Eliberarea prizonierilor, în punctul în care nu creează nesiguranță în societate, va continua”, a spus el.

Raisi nu a specificat dacă sau când cei eliberați vor trebui să se întoarcă la închisoare.