Virusul SARS-COV 2 ar putea fi transmis şi după vaccinare. Avertismentul specialiştilor

Specialiştii în sănătate publică avertizează că există riscul ca virusul SARS-COV-2 să fie transmis şi după vaccinare. Conform experţilor, dacă oamenii care s-au vaccinat renunță la protejarea lor și a celor din jur, e foarte posibil să continue răspândirea virusului.

RomaniaTV.net
12 nov. 2020, 12:20
Virusul SARS-COV 2 ar putea fi transmis şi după vaccinare. Avertismentul specialiştilor
Virusul SARS-COV 2 poate fi transmis şi după vaccinare

Specialiștii avertizează că un vaccin nu ar putea împiedica 100% transmiterea în continuare a virusului, dacă cei care se vaccinează rămân în continuare potențiali purtători ai virusului.

Conform experţilor în sănătate publică, această posibilitate ține și de o oarecare „sincronizare”. Dacă tot globul este vaccinat sau a dezvoltat anticorpi prin expunerea la boală, nu va exista nicio problemă. Dar la început, când doar unii oameni sunt protejați, ei ar putea răspândi în mod involuntar boala la persoanele care sunt încă vulnerabile. Persoanele vaccinate ar putea să nu mai poarte măști sau să se distanțeze, deoarece nu mai sunt ele însele expuse riscului. S-ar putea totuși să aibă virusul SARS-CoV-2, chiar dacă nu se mai îmbolnăvesc de el, relatează alephnews.

Cât de sigur este vaccinul antiCOVID de la Pfizer. Iată ce efecte secundare poate avea

Specialiştii avertizează că vaccinul Pfizer-BioNTech și altele ar putea oferi doar imunitate funcțională – protejând oamenii de boala integrală, dar nu și de a continua să poarte virusul. Imunitatea funcțională poate fi, de asemenea, ceea ce oamenii obțin din infectarea cu boala însăși. Îl pot contracta din nou, dar vor avea mai puține simptome – asta dacă vor avea măcar simptome. Se știe deja că persoanele asimptomatice pot răspândi Covid-19 – iar asta este de fapt una dintre cele mai îngrijorătoare caracteristici ale sale.

Oamenii vaccinați pot transmite virusul dacă tușesc și strănută, fără să mai acorde atenție măsurilor de prevenție.