Vis de maghiar: Ţinutul Secuiesc să devină regiune autonomă, iar Sfântu Gheorghe să fie capitala

Aproape 6.000 de persoane au participat, joi, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, la manifestările organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Primarul municipiului Antal Arpad a ţinut cu acest prilej să-şi povestească visul: existenţa unui Ţinut Secuiesc puternic, prosper, cu capitala la Sfîntu Gheorghe.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 17:33
Vis de maghiar: Ţinutul Secuiesc să devină regiune autonomă, iar Sfântu Gheorghe să fie capitala

Manifestarea de la Sfântu Gheorghe a fost deschisă de defilarea tradiţională a grupurilor păstrătoare de tradiţii ale husarilor şi ale cercetaşilor, întâmpinate cu aplauze de cele aproape şase mii de persoane prezente în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, împodobit cu cocarde în culorile roşu, alb, verde, transmite Mediafax.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a subliniat în discursul său susţinut în faţa mulţimii că în 15 martie toţi maghiarii din Bazinul Carpatin trăiesc sentimentul libertăţii.

De asemenea, Antal a afirmat că aşa cum revoluţionarii din 1848 ştiau foarte bine pentru ce luptă, aşa, în 2012, şi maghiarii au idealurile lor.

Antal a spus că are şi el visul său, şi anume să existe un Ţinut Secuiesc puternic, prosper.

„Visul meu este să vină acea zi când Ţinutul Secuiesc împărţit se va uni din nou şi vom fi cu toţii, din nou, împreună, iar din acest lucru nu lăsăm. (….) Visul meu este ca Ţinutul Secuiesc să devină o regiune autonomă şi Sfântu Gheorghe oraşul viitorului, capitala Ţinutului Secuiesc. Pentru acest ţel lucrez în fiecare zi”, a spus Antal Arpad.

Manifestarea s-a încheiat cu un moment cultural şi cu intonarea imnului naţional ungar şi a celui secuiesc.