Visarion Alexa, din nou în faţa poliţiştilor. Procurorii cer să fie supus testului poligraf

Părintele Visarion Alexa ar putea fi supus testului poligraf. Procurorii se gândesc chiar la o confruntare între preot și enoriașele care fac acuzații grave.

28 sept. 2022, 09:18
Visarion Alexa, din nou în faţa poliţiştilor. Procurorii cer să fie supus testului poligraf

Preotul Visarion Alexa a ajuns din nou în fața polițiștilor pentru control judiciar. Ulterior, preotul a mers la parchetul general unde are loc percheziţia informatică în telefonul şi laptopul lui.

Zilele trecute, magistraţii au decis să menţină măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul preotului deşi procurorii au cerut arestarea lui. Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, alte cinci femei l-au acuzat pe Visarion Alexa de agresiune sexuală după ce o enoriaşă a depus plângere la poliţie, reclamând că a fost hărţuită de părinte chiar în timpul spovedaniei.

Citeşte şi: EXCLUSIV – Una dintre femeile care l-au reclamat pe Visarion Alexa rupe tăcerea: De cel puțin 30 de ori am fost pipăite. Părintelui îi plăceau sânii în formă de pară

Preotul Visarion Alexa a ajuns marţi dimineaţă la sediul Parchetului General unde a avut loc expertiza informatică a telefonului lui şi a laptopului.

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate în data de 17 septembrie de Judecătoria Sectorului 6.

Citeşte şi: Noi stenograme incendiare, VICTIMĂ: Ca şi preot m-aţi atins sau ca şi prieten? / PREOTUL VISARION: Ca prieten

El este acuzat că a agresat sexuală o femeie care venise la spovedanie. Avocata preotului, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor a decis mai multe sancţiuni pentru preotul Visarion Alexa. Acesta a recunoscut fapta de care este acuzat, dar a refuzat să dea detalii. Comisia a decis că el nu mai are voie să săvârşească niciun serviciu religios şi i-a fost retrasă calitatea de preot paroh.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, alte cinci femei au depus plângere împotriva preotului Visarion Alexa, acuzat că a agresat sexual o enoriaşă chiar în timpul spovedaniei. Femeile reclamă fapte de hărțuire sexuală petrecute în anii precedenți.

Citeşte şi: Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare. A apărut o altă enoriaşă care îl acuză de agresiune: „Mi-a spus că așa îmbrățișează părintele. Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?”

Între cele cinci victime care l-au reclamat pe părinte este şi o femeie în vârstă de 29 de ani. Tânăra a susţinut că a fost agresată sexual între anii 2010 și 2016. Faptele s-ar fi petrecut atât în mașina preotului cât și în chilia acestuia, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus.