Visarion Alexa, la poliție pentru a semna controlul judiciar. Noi stenograme incendiare din dosarul preotului acuzat de agresiune sexuală

Visarion Alexa s-a întâlnit din nou cu poliţiştii. De această dată, preotul a mers la o secţie de Poliţie pentru a semna controlul judiciar. Între timp, o altă femeie şi-a făcut curaj să vorbească despre "întâlnirea" cu preotul Visarion Alexa și susține că a fost victima acestuia.

21 sept. 2022, 13:53
Visarion Alexa, la poliție pentru a semna controlul judiciar. Noi stenograme incendiare din dosarul preotului acuzat de agresiune sexuală

A apărut a doua victimă a părintelui Visarion Alexa, care, sub protecţia anonimatului, a făcut dezvăluiri tulburătoare despre spovedaniile sexuale ale părintelui Visarion Alexa.

Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa. Sunt una dintre victime. La mine abuzul a fost viol, aș putea spune. Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie.

Eram bulversată.

Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc Vechiul Testament (regele David) și „dragostea” față de aproape.

Am reclamat, dar preotul respectiv mi-a spus că așa îmbrățișează părintele.

Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?

M-am închis în mine, nu am mai mers să mă spovedesc.

Doar foarte puțini au știut, că nimeni nu m-ar fi crezut”, a povestit femeia care a cerut să îi fie păstrat anonimatul.

Citeşte şi: Detaliul observat de către teologul Valentin Guia în scandalul „Visarion Alexa”: „Sunt lucruri care nu se leagă!” | EXCLUSIV

 

România TV a difuzat noi stenograme din discuţiile dintre preotul Visarion Alexa şi victima sa. Este vorba despre conversaţii explozive, dar şi declaraţia completă a duhovnicului din faţa poliţiei.

PREOTUL VISARION ALEXA: TE DERANJEAZĂ CĂ TE-AM ATINS?
PREOTUL VISARION: Te deranjează că te-am atins? Aşa mi-ai zis că vorbeşti permanent cu el (n.r. fostul prieten al persoanei vătămate, cel mai probabil) şi vrei să scapi de asta.
VICTIMĂ: Ca şi preot m-aţi atins sau ca şi prieten?
PREOTUL VISARION: Ca prieten. (…)
VICTIMĂ: Şi ca să înţelegeţi situaţia, dv. aţi trecut la partea practică de relaxare a mea?
PREOTUL VISARION: Nu. A fost… o clipă de odihnă. Cred că mai important e dicţionarul. Şi explicaţiile. Cred că importantă e înţelegerea… Sper să nu te supăr.
VICTIMĂ: Vreau să ştiu treaba cu dicţionarul… şi explicaţiile. Corpul meu s-a simţit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdoment, pe sâni, în partea intimă…
PREOTUL VISARION: Dicţionarul înseamnă emoţiile, fobiile să capete cuvinte, expresii. Aşa putem înţelege. E un gest de afecţiune, nu inventar. (…) Cred că sufletul tău e un pic trist şi mâhnit de răspunsul poliţistului. Dar cu răbdare şi explicaţii bune, se va vindeca. Şi va avea puterea să găsească un om potrivit. (…) E fundamentală pacea. Să nu cazi în ispita dorinţei de a te răzbuna. Răzbunarea răneşte şi pe alţii, dar mai ales pe tine.
SURSA: SURSE JUDICIARE

 

DECLARAŢIA PREOTULUI ÎN FAŢA POLIŢIŞTILOR: M-AM LĂSAT ISPITIT
Suspectul a arătat că, la final, partea vătămată era tulburată şi că şi-a dat seama că aceasta era tlburată în momentul în care persoana vătămată şi-a retras mâna (n.m direcţionată de suspect în zona intimă a acestuia, pe deasupra hainei preoţeşti). Totodată, suspectul a arătat că s-a „lăsat ispitit”. (…) În ceea ce priveşte relaţia dintre el şi persoana vătămată, suspectul Visarion Alexa a arătat că aceasta a fost una profesională, de preot-enoriaş, că persoana vătămată nu i-a dat niciodată de înţeles, verbal, că ar fi de acord să o atingă în mod nepermis şi că persoana vătămată era o persoană foarte comunicativă, îi povestea lucruri de orice natură, inclusiv despre viaţa personală şi îi trimitea mesaje lungi, la orice oră.
SURSA: SURSE JUDICIARE

DISCUŢIA DINTRE PREOT ŞI VICTIMĂ, INTERCEPTATĂ DE POLIŢIE
Din discuţiile purtate de persoana vătămată şi suspectul Visarion Alexa a reieşit că suspectul a minimalizat fapta comisă şi a încercat să o determine pe persoana vătămată să nu îi facă rău, să nu se răzbune pe el, dând de înţeles că îşi asumă faptele comise (…) Totodată, suspectul i-a cerut iertare persoanei vătămate, arătând că actele de agresiune sexuală cu privire la care persoana vătămată i-a cerut explicaţii au fost un „accident”. (…) Din procesul-verbal mai reiese că persoana vătămată a fost afectată de actele de agresiune comise de suspect împotriva ei, că şi-a pierdut încrederea în preoţi şi că suspectul îşi doreşte să repare răul făcut prin dialog, cerându-i persoanei vătămate „să nu pornească un tărăboi”.

SURSA: SURSE JUDICIARE