Părintele Visarion Alexa, de negăsit la șase luni de la izbucnirea scandalului în care a fost acuzat de agresiune sexuală

Părintele Visarion Alexa este de negăsit. La șase luni de la izbucnirea scandalului în care a fost acuzat de agresiune sexuală, preotul s-a retras si refuza sa comunice cu apropiatii. Colegii lui Visarion Alexa spun ca au incercat de nenumarate ori sa discute cu el, insa nu au reusit. Parintele a scapat, intre timp, de opt din cele noua acuzatii.

30 mart. 2023, 14:39
Părintele Visarion Alexa, de negăsit la șase luni de la izbucnirea scandalului în care a fost acuzat de agresiune sexuală
A mai apărut o victimă a lui Visarion Alexa! "M-a sunat pe videocall din duş!"

Părintele Visarion Alexa a fost acuzat de agresiune sexuală de mai multe enoriașe în toamna anului trecut. La șase luni de la izbucnirea scandalului, părintele Visarion Alexa este de negăsit.

„Părintele nu răspunde la telefon. Am încercat de câteva ori să stăm de vorbă cu dânsul, dar nu am reușit. Nu mai știm absolut nimic despre dânsul”, a declarat preotul Ștefan Zară, consilier eparhial pe teme legate de cultură și de comunicații media, din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, pentru impact.ro.

Citește și: Ce târg le propunea părintele Visarion Alexa enoriaşelor în vârstă. Dezvăluiri în premieră ale vecinelor preotului: „Avea mai multe bătrâne de care avea grijă, le trimitea în pelerinaje”

Preotul Ștefan Zară a mai spus că cei de la Arhiepiscopie nu l-au mai văzut fizic pe părinte, de mai bine de șase luni.

„Atunci, în toamna anului trecut, i s-a comunicat că trebuie să vină la o discuție, la Arhiepiscopie, pe tema celor relatate în presă. A evitat să facă asta, dar a ținut legătura telefonic cu noi. Apoi, ne-a trimis o hârtie prin care a cerut retragerea temporară, deci pe termen determinat, din rândurile preoților. Normal că i s-a aprobat, dată fiind situația, urmând ca o decizie ulterioară să fie luată atunci când vom cunoaște și decizia instanței”, a mai spus părintele Ștefan Zară.

Citește și: Cum încerca Visarion Alexa să ascundă agresarea enoriaşelor. Comunica cu ele pe o aplicaţie de mesagerie rusească greu de interceptat

Părintele Visarion Alexa a fost suspendat de la slujire și retras din funcția de paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din București, ca urmare a unor acuzații de agresiune sexuală. Mai multe enoriașe l-au reclamat că le-a agresat sexual, inclusiv la biserică.