Viscolul din SUA: Furtuna poreclită Snowzilla a făcut 19 morţi. Stare de urgenţă în 11 state FOTO şi VIDEO

Bilanţul victimelor viscolului care s-a abătut asupra Statelor Unite este, la ora actuală, de 19 morţi. Majoritatea victimelor provin din accidente rutiere, informează presa americană.

RomaniaTV.net
24 ian. 2016, 08:47

Washington şi New York, oraşe situate pe coasta de Est a Statelor Unite, sunt paralizate de furtuna Jonas, poreclită şi „Snowzilla”. Este cea mai puternică furtună a secolului, care s-a soldat deja cu 19 morţi, majoritatea acestora viind victime ale accidentelor rutiere.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, care a proclamat starea de urgenţă, a ordonat închiderea tuturor podurilor şi tunelurilor care merg spre New York administrate de autorităţile de resort din New York şi New Jersey.

Citeşte şi Viscolul din SUA. Zece morţi şi 85 de milioane de persoane afectate. Stare de urgenţă în zece state FOTO VIDEO Update

În 11 state a fost declarată starea de urgenţă. În anumite regiuni din Virginia de Vest şi Maryland stratul de zăpadă a depăşit 60 de centimetri, ceea ce a făcut ca traficul rutier pe unele autostrăzi să fie întrerupt. De asemenea, mii de avioane au rămas la sol din cauza furtunii.

Citeşte şi Furtună de zăpadă în SUA: Circulaţia a fost interzisă în New York

Din Carolina şi până în New York, zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric din cauza furtunii, sâmbătă noaptea, timp de mai multe ore. Transporturile publice au fost îsuspendate în cele două state.

Potrivit serviciului de meteorologie al CNN, începând de duminică dimineaţa, nisoarea şi viscolul se vor opri în majoritatea regiunilor.

Citeşte şi Dragostea nu ţine cont de buletinul meteo: S-au căsătorit în timpul viscolului din SUA VIDEO

La New York s-a format un strat de zăpadă de aproximativ 70 de centimetri, „Snowzilla” devenind astfel cea de-a treia furtună de zăpadă cea mai abundentă în ierarhia acestor fenomene.

Unii au găsit prilej de distracţie şi au început să se bată cu bulgări de zăpadă, de la mic, la mare.

La Washington, capitala federală care a fost acoperită cu un strat de zăpadă de 60 de centimetri, municipalitatea le-a cerut locuitorilor oraşului să stea acasă.