Viscolul face victime. Ambulanţă blocată în nămeţi, bebeluş mort VIDEO

Tragedie din cauza viscolului în Vaslui, un bebeluş născut prematur a murit pentru că ambulanţa care venea spre el a rămas blocată în troiene.

18 ian. 2016, 08:02
Viscolul face victime. Ambulanţă blocată în nămeţi, bebeluş mort VIDEO

Situaţie dramatică în mai multe zone ale ţării după viscolul şi ninsorile din ultimele 24 de ore. Moldova este izolată de restul ţării, iar toate drumurile din judeţul Ialomiţa sunt închise. Oraşul Brăila este şi el blocat complet. Fie că au avut nevoie de ajutor medical, fie că au rămas blocaţi în maşini sau pe trenuri, mii de români au de suferit. O tânără de 27 de ani, aflată în luna a şaptea de sarcină, a născut prematur la dispensarul din localitatea Vutcani.

„Am anuntat salvarea de acasa. Am mers la dispensar. Ma luau durerile din minut in minut. Copilul a murit”, a spus femeia insarcinata.

Ambulanţa care se afla în drum spre femeie a rămas blocată în troienele şi de trei metri, la zece kilometri de sat. Medicii au mers pe jos mai bine de două ore pânăla pacientă. Şi o şenilată a reuşit să ajungă la ea şi să o ducă la ambulanţă. Pentru copilul nou-născut, a fost insă prea târziu.

Vezi si> Trenurile au întârzieri de zeci de minute din cauza vremii. O garnitură e blocată în nămeţi în Călăraşi

„Foarte greu am ajuns la dispensar unde medicul de garda declarase decesul nou nascutului. Au fost si trei metri, trei metri de nameti. Absolut nimic nu se vedea”, a declarat medicul de pe ambulanta.

Femeia a fost dusă la Spitalul Judeţean din Vaslui. Ea este la a patra naştere şi a mai pierdut un copil, iar acasă are un baieţel de un an şi o fetiţă de 6 ani.

Vezi si> Intervenţii dramatice în nămeţi. Misiuni de salvare în condiţii extreme, oameni salvaţi în ultimul moment