Viţa de Vie a sărbătorit 15 ani, la Opera Naţională Bucureşti VIDEO

Pentru a marca 15 ani de la înfiinţare, cei de la Viţa de Vie au pregătit un concert special, care s-a desfăşurat la Opera Naţională Bucureşti. Sala a fost plină, biletele fiind epuizate de fanii trupei, veniţi să asculte piesele favoriţilor în varianta acustică. Pe scenă au urcat alături de Viţa de Vie Tudor Chirilă, solistul trupei Vama, şi Alexandrina.

RomaniaTV.net
21 mart. 2012, 10:55
Viţa de Vie a sărbătorit 15 ani, la Opera Naţională Bucureşti VIDEO

Viţa de Vie şi-a surprins plăcut fanii cu variantele acustice ale celor mai cunoscute piese ale lor. Timp de o oră şi jumătate Adrian Despot şi colegii săi au cântat, marţi seară, pe scena Operei Naţionale Bucureşti. Îmbrăcaţi în negru şi stând jos – „o noutate”, după cum a spus Despot -, cei de la VdV au interpretat „Iama”, „Vino la mine” sau „Visare”, dar şi „Ce contează”, alături de Tudor Chirilă, şi „Varză”, alături de Alexandrina.

Despot&co. au oferit şi o variantă acustică a piesei „Sunetul mai tare”, cântată atât pe acordurile melodiei „Fetele de la Căpâlna”, cât şi pe alte ritmuri populare. Concertul s-a încheiat cu o variantă jazz a melodiei „Basul şi cu toba mare”, iar la bis băieţii au revenit cu „Liber” şi „Praf de stele”.

Seara a fost marcată şi de probleme tehnice, mai întâi cedând clapele lui Sorin Dănescu şi mai apoi microfonul lui Despot. De fiecare dată, până la remedierea problemelor, situaţia a fost salvată cu umor de membrii trupei şi de invitaţii lor. Tudor Chirilă a intrat în scenă chiar după ce microfonul solistului Viţa de Vie s-a defectat şi a încercat să comunice cu publicul în ciuda problemelor tehnice.

Show-ul a fost filmat cu zeci de camere, iar concertul va fi ulterior lansat pe DVD.

Nu doar fanii au fost surprinşi la spectacolul de la Operă, ci şi membrii trupei, care au mărturisit că nici în cele mai frumoase vise nu au crezut că sala va fi plină.”Nu ne-am imaginat că o să cântăm un concert la Operă şi că Opera o să fie plină. E un vis pe care nu l-am avut”, a spus în încheierea concertului Adi Despot, care în debutul spectacolului mărturisise că de şapte ani punea la cale cu colegii săi un concert acustic.