Vitamina care te ajută să accelerezi metabolismul pentru o slăbire record. Un nutriţionist atrage atenţia: Fără aceste suplimente nu poţi arde grăsimi!

Metabolismul se ocupă cu transformarea caloriilor din alimente în energie, iar încetinirea acestuia este un semn că organismul tău este bombardat cu tot felul de probleme care ţin atât de nutriţie, cât şi de stilul de viaţă.

07 iul. 2021, 18:31
Vitamina care te ajută să accelerezi metabolismul pentru o slăbire record. Un nutriţionist atrage atenţia: Fără aceste suplimente nu poţi arde grăsimi!

Vitamina care te ajută să accelerezi metabolismul pentru o slăbire record. Arderea lentă a caloriilor duce la acumularea grăsimii în ţesuturi şi, implicit, la apariţia problemelor de sănătate asociate kilogramelor în plus.

Vitamina care te ajută să accelerezi metabolismul pentru o slăbire record. Un nutriţionist atrage atenţia: Fără aceste suplimente nu poţi arde grăsimi!

Daca judecam putin problema, un „metabolism incetinit” este ceva foarte bun, pentru ca vei trai mai mult. Metronomul biologic are un ritm mai lent. Deci te vei conserva mai bine in timp. Ca broastele testoase. Exista si pasari cu un metabolism accelerat si care traiesc mult, dar ele sunt exceptia, mai ales ca medicina s-a oprit la soricei pentru a face teste (care au o durata de viata scurta), considerand ca sunt un model bun si pentru specia noastra. Exista componente genetice (informatie inscrisa in ADN) cat si epigenetice (care tin de modul cum se exprima aceasta informatie) care pun fundatia „metabolismului”.

Apoi vin reglarile hormonale. Insulina este un hormon anabolic. Testosteronul este catabolic pe grasimi, ca si hormonul de crestere. Hormonii tiroidieni in doze mici stimuleaza anabolismul, dar in doze mari catabolismul (din pacate si cel muscular). Cortizolul creste catabolismul grasimilor (pare bine la prima vedere) dar si pe cel al muschilor (unde ar trebui sa arzi acea grasime).

Estrogenul si prolactina induc depuneri de grasime in timp ce progesteronul se pare ca ar ajuta la slabire. Leptina regleaza apetitul (mai putin la persoanele rezistente la leptina, obezii). Si tot asa. Unii oameni se nasc sau raman cu mai multe celule de grasime, mitocondrii sau rezerve hormonale. Altii nu.
Faptul ca cineva se ingrasa poate fi un efect al ineficientei productiei de energie sau al dereglarii apetitului, nu al lenei sau lipsei de vointa. Colac peste pupaza, microbiomul este si el responsabil pentru modul cum asimilam si metabolizam alimentele, trimitand semnale, inclusiv de satietate.

Deci daca ai „probleme cu metabolismul”, mergi la un control medical, inclusiv endocrinologic si rezolva intai problemele hormonale, pentru ca poti tine si mama regimurilor daca ovarele, tiroida, testiculele sau centrul de comanda (hipofiza) functioneaza prost. Oricum, orice plan maret de intrare in forma ar trebui sa inceapa cu un control medical si o persoana cu experienta sa isi arunce un ochi macar din avion, mai ales daca ai „imprumutat” programul de pe vreun site „pentru mamici”. Iar daca ai ajuns pana aici meriti sa afli si cateva solutii.

Asa imi fac eu selectia cititorilor, incep mai arid, insa cei cu rabdare, atentie si inteligenta (din ce in ce mai putini) primesc si informatia pe care o cauta. Da, un „multi” de vitamine si minerale reprezinta baza oricarui program de nutritie sanatoasa, pentru ca unii dintre noi nu sunt chiar atat de naivi sa isi imagineze ca alimentele moderne mai contin vitaminele si mai ales mineralele (oligoelementele) de care avem nevoie in conditiile stilului de viata modern.

Continuarea pe cristianmargarit.ro.

Citeşte şi: Fructele și legumele din import, semnalate de specialişti. Conţin foarte puţine vitamine și substanțe nutritive


loading...
Partenerii noștri