Vitamina vitală pentru femei

Un corp sănătos se întreține cu vitamine, minerale și nutrimenți de calitate ce ar trebui să se regăsească în alimentația ta în fiecare zi. Femeile au nevoie pe tot parcursul vieții mai mult decât bărbații de un complex vitaminic corect administrat, astfel că aceasta este vitamina vitală pentru sănătatea femeilor.

03 aug. 2017, 07:55
Vitamina vitală pentru femei

Vitamina D este recunoscută pentru calitățile sale în ceea ce privește sănătatea osoasă și mai ales în prevenirea osteoporozei, însă ceea ce nu se spune este faptul că pentru ca această vitamină să se fixeze corespunzător în organism este nevoie și de un aport semnificativ de vitamina K2.

Vitamina K2 previne ridurile. Potrivit unui studiu făcut de Current Pharmaceutical Design, savanții au strâns dovezi despre faptul că vitamina K2 poate spori sănătatea oaselor și reduce riscul de apariție a osteoporozei și asta datorită faptului că vitamina K2 poate stimula formarea oaselor și suprima fracturarea bruscă a acestora datorate de înaintarea în vârstă.

Sănătatea orală are nevoie de surse de vitamina K2 din alimentația ta pentru a preveni formarea cariilor.

Un deficit al acestei vitamine în organism poate duce la formarea cheagurilor de sânge și asta din cauza depunerilor de calciu pe vene și artere. Un organism cu deficiențe nutriționale nu poate combate acest fenomen, astfel vitamina K2 poate preveni această problemă ce se încadrează în categoria bolilor cardiovasculare.

Poate ajuta în tratarea cancerului. Un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Oncologie arată faptul că cercetări preliminare indică faptul că vitamina K2 ar putea fi utilă în tratarea anumitor forme de cancer, mai ales pentru că ar putea ajuta la eliminarea celulelor canceroase pulmonare.

Deși această vitamină este considerată a fi sigură și bună de folosit, se pare că ingerarea unei cantități foarte mari ar putea afecta mai ales femeile însărcinate sau cele care alăptează, pacienții cu boli renale sau cu probleme în ceea ce primește timpii de coagulare sangvini.

Vitamina K2 poate interacționa cu alte suplimente alimentare precum coenzima Q10 sau vitamina E. Este necesară admnistrarea sa sub indicațiile unui medic specialist.

Din ce îți poți procura vitamina K2. Cea mai bună modalitate de a-i furniza corpului vitamine este alimentația. Astfel, poți să regăsești surse ale vitaminei K2 în gălbenușul de ou, ficat, anumite tipuri de brânză.

Dacă te gândești la numărul de calorii află că această vitamină se regăsește și în alimente sărace în calorii cum ar fi în napi fierți, spanac fiert, varza de Bruxelles, broccoli, pătrunjel proaspăt.

Aceste legume nu ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică. Cu cât este mai variata dieta ta cu atât mai ușor îi va fi organismului să asimileze ce are nevoie.

Află cum te ajută broccoli să previi cancerul de sân AICI