Vitamine indispensabile femeilor

Imunitatea ta are nevoie de vitamine pentru a-ți menține starea de sănătate. În special organismul femeilor are nevoie de un complex de vitamine, cât și de evitarea consumului de alcool și tutun.

RomaniaTV.net
22 dec. 2017, 10:06
Vitamine indispensabile femeilor

Alimentația echilibrată este baza sănătății tale. Învață să te alimentezi corect. Nu sări niciodată peste micul dejun și fii cât poți de activ.

Natura îți pune la dispoziție tot ce ai nevoie. Ține cont de efortul fizic depus în fiecare zi astfel încât să ai suficientă energie.

Vitaminele îți oferă o doză excelentă de antioxidanți care ajută în primul rând la întărirea imunității, iar din această categorie face parte și vitamina A.

Citeşte şi Ingrediente necesare în rutina de îngrijire a pielii

Excelentă pentru a-ți menține atât dantura cât și oasele sănătoase, vitamina A te ferește de efectele îmbătrânirii premature cât și de probleme la nivelul ochilor.

Surse bune din care o poți procura sunt ouăle, morcovii, laptele, broccoli, roșiile, dovleacul, ficatul, spanacul și chiar și pepenele roșu vara.

Complexul vitaminic B ajută metabolismul

Toate vitaminele îți oferă energie și ajută la îmbunătățirea metabolismului, însă mai ales vitamina B2, aceasta te ține la distanță de afecțiuni precum ulcer, probleme la nivelul pielii, dureri de gât.

Motiv pentru care din alimentația ta nu trebuie să lipsească alimentele precum ciupercile, cerealele integrale, migdalele, lactatele.

Vitamina B6 ajută la menținerea unui nivel corect al zahărului în organism, fiind eficient în combaterea grețurilor matinale mai ales la femeile gravide.

Fructele uscate, carnea, peștele, bananele, semințele, cerealele, ovăzul, avocado si fasolea reprezintă sursele bune din care organismul tău să procure această vitamină.

Citeşte şi 4 vitamine şi minerale de care nu te poţi lipsi

Cunoscută și sub numele de biotinină, vitamina B7 ajută la regenerarea celulară, fiind secretul pielii și părului frumos.

Tot din acest complex atât de sănătos și important face parte și vitamina B9 sau acidul folic, aceasta fiind responsabilă de starea bună de funcționare a memoriei și a inimii. O găsești cu ușurință în legumele cu frunze închise la culoare, sucul portocalelor sau chiar în ouă.

Și nu în ultimul rând vitamina B12 este vitală pentru combaterea anemiilor

Vitamina C, cărămida imunității puternice

Una dintre cărămidele principale ale sistemului imunitar, fiind responsabilă cu grăbirea procesului recuperator al rănilor, găsindu-se mai ales în fructe, citrice.

Vitamina D întărește oasele

Această vitamină face o pereche bună cu celelalte vitamine, în special vine în ajutorul organismului pentru a ajuta la asimilarea corectă a calciului, ferindu-te în felul acesta de afecțiuni precum scleroza și artrita.

În timp ce vitamina E combate cu succes acțiunea radicalilor liberi prevenind totodată și afecțiunile aparatului cardiac.

Nici vitamina K nu trebuie exclusă, mai ales că aceasta sprijina buna circulație sangvină, astfel protejându-te de bolile de inimă. O găsești cu ușurință în alimente precum uleiul de pește, de soia, cerealele cât și legumele cu frunze verzi.

Găsești tot ce trebuie să știi despre acidul folic AICI.