Vitamine şi minerale care luate în exces îţi afectează inima

Anumite minerale şi vitamine trebuie suplimentate numai la recomandarea unui medic. De asemena, este indicată realizarea unor analize medicale, pentru a nu risca boli grave din cauza surplusului de vitamine şi minerale.

RomaniaTV.net
08 sept. 2016, 08:19
Vitamine şi minerale care luate în exces îţi afectează inima

Fierul

Un element nutritiv cu rol important în organism, fierul formează hemoglobina care transportă oxigenul de la plămâni în corp. O dietă variată din care nu lipsesc carnea roșie, semințele de dovleac, stafidele, tonul, portocalele, prunele asigură fierul necesar organismului.

Dacă iei și suplimente alimentare cu fier, fără să ceri sfatul unui medic, riști să suferi de boli de ficat, inimă sau pancreas. De asemenea, pot apărea inflamații.

Calciul

O cantitate prea mare de calciu, mai ales la femeile gravide, lăuze sau care alăptează, este posibil să facă mai multă rău. Calciul care nu ajunge la oase, se depune pe vasele de sânge.

De aici până la apariția unor afecțiuni cardiovasculare este doar un pas. Un alt pericol ar fi să se acumuleze în zona rinichilor, ajungând treptat la formarea de pietre, așa-numiții calculi renali.

Citeşte şi  Alimente care îţi hrănesc inima

Vitamina E

Este un tip de vitamină care asigură buna funcționare a organismului. Vitamina E Are efect antioxidant, păstrează sănătatea părului, a unghiilor și a pielii. Din păcate, însă, un surplus de vitamina E poate să crească riscul de cancer și de boli cardiovasculare atât la femei, cât și la bărbați.

Ce e de făcut? În locul unor suplimente alimentare care o conțin, alege să mănânci diversificat, alegând adesea și alimente care conțin vitamina E: semințe de floarea-soarelui, alune, migdale, spanac, roșii, kiwi, ulei de măsline.

Potasiul

Prea mult potasiu în sânge poate afecta buna funcționare a inimii. Afecțiunea poată denumirea de hiperpotasemie. Creșterea nivelului de potasiu poate fi cauzată și de afecțiuni ale rinichilor, precum insuficiența renală, sau de diabet.

Nu doar un plus de suplimente alimentare care conțin potasiu îți fac rău, din cauză că rinichii întâmpină dificultăți în a-l elimina, ci și unele medicamente, precum antibioticele, cele pentru reducerea tensiunii arteriale, anticoagulantele, unele antiinflamatoare.

Află care sunt cele mai bune legume și fructe pentru inimă