VITEZA şi NEATENŢIA mecanicului de locomotivă, CAUZELE tragediei feroviare de la Santiago de Compostela

Comisia pentru investigarea accidentelor feroviare a decis că deraierea trenului care se îndrepta spre Santiago de Compostela în 24 iulie 2013, soldată cu 80 de morţi şi 147 de răniţi, a fost provocată de viteza excesivă şi neatenţia mecanicului de locomotivă.

RomaniaTV.net
04 iun. 2014, 12:40

Excesul de viteză şi neatenţia mecanicului au provocat accidentul feroviar de la Santiago de Compostela, în urma căruia şi-auu pierdut viaţa 80 de persoane şi 147 au fost rănite.

Potrivit documentului în care sunt relatate concluziile Comisiei menţionate, din cadrul Ministerului spaniol al Dezvoltării, trenul circula cu 179 de kilometri la oră într-o curbă unde viteza maximă acceptată era de 80 km/h. Mecanicul nu a respectat indicaţiile primite şi nici cadrul vitezelor permise, se arată în raport.

În plus, documentul mai arată şi că mecanicul a fost sunat din centrală şi a avut o conversaţie telefonică care a durat aproximativ 100 de secunde, a fost excesivă şi ineficientă, astfel că acesta nu a apucat să frâneze aşa cum trebuia, pentru a reduce viteza înainte de intrarea în curba în care a avut loc catastrofa feroviară.

Pe durata apelului, trenul a parcurs aproape 6 kilometri în care mecanicul nu şi-a putut îndeplini sarcinile normale de conducere a trenului.